2Binsite Artikel Website
Image default
Auto’s en Motoren

Informeer goed wat een bedrijfsauto of bedrijfswagen leasen inhoudt

Je ziet steeds meer mensen een bedrijfsauto of bedrijfswagen leasen en dat is niet eens gek te noemen. Veel ondernemers hebben een beperkt budget, zeker als ze net aan het opstarten zijn maar hebben toch een auto nodig. Om deze te kunnen bekostigen wordt dan vaak gekozen voor het afsluiten van een leasecontract.

Een bedrijfsauto leasen of bedrijfswagen leasen om hoge kosten te voorkomen

Als ondernemer heb je steeds te maken met diverse kostenposten. De aankoop van een bedrijfsauto is vaak te duur terwijl je deze wel echt nodig hebt om je bedrijf draaiende te kunnen houden. Om te voorkomen dat je geen auto hebt kun je kiezen voor een bedrijfsauto of bedrijfswagen leasen.

Verschillende vormen van leasen

Er zijn diverse vormen van leasen mogelijk. In het geval van bedrijfswagens wordt vaak gekozen voor financial lease. Hierbij wordt degene waarbij je de wagen leaset alleen de juridische eigenaar van het vervoermiddel en ben jij als leasenemer de economische eigenaar.

Kijk wat leasen inhoudt

Weet je niet goed wat leasen precies inhoudt en wat dit voor jou en je onderneming kan betekenen? Lees dan eerst informatie over leasen door of vraag bij verstrekkers van leasecontracten wat de voorwaarden zijn. Als je een bedrijfswagen leaset betekent dit voor jouw onderneming dat je deze mag afschrijven in de boekhouding. Daarnaast levert leasen renteaftrek en aftrek van BTW op, hetgeen als fiscaal voordeel gezien kan worden.

Verschillende leasecontracten

Afhankelijk van het soort leasecontract dat je afsluit en wat de voorwaarden zijn kan leasen ook inhouden dat je auto onderhouden wordt, eventuele schade vergoed en verholpen wordt of dat er andere onkosten voor je betaald worden. Hoe dit precies geregeld wordt vraag je het beste goed na voordat je een leasecontract afsluit. Zo weet je meteen waar je aan toe bent en wat er allemaal voor je gedaan wordt.

https://www.bedrijfswagenleasenzzp.nl/