2Binsite Artikel Website
Image default
Auto’s en Motoren

Auto verkopen

Een auto verkopen kan wel eens een kwestie van een lange adem zijn. Maandenlang op verschillende plekken adverteren, mensen op bezoek krijgen die de auto komen bezichtigen, en pogingen doen om de auto in te ruilen. Uiteindelijk zult u wel slagen en met een jongere of betere auto verder rijden. Er vanuit gaande dat u auto blijft rijden.

Waardebepaling

Veel mensen checken constant wat hun auto nog waard is. Ook als de auto niet te koop staat; bij het zien van een advertentie even checken wat ze voor een auto vragen. Echter de waarde van de auto is van meer factoren afhankelijk dan het merk en type versus het bouwjaar. Niet uitzonderlijk is een auto van zes jaar oud tot de draad versleten, maar ook niet uitzonderlijk kan een auto het dubbele doen. Het hangt af van hoeveel de auto gebruikt is, oftewel de kilometerstand, en hoe er mee omgegaan is. Funest voor een auto is als er onderhoudsbeurtjes uitgesteld of overgeslagen zijn. De waardebepaling van de auto gaat dus veel verder als de kentekencheck. Soms doet het er niet toe wanneer de wagen de weg is opgegaan; het heeft geen waarde meer.

Schade

Een auto met schade is binnen Nederland lastig te verkopen. Er is veel aanbod van auto’s die nooit schade hebben gehad. Een auto die lichte schade heeft gehad wat vakkundig, dus met garantie, gerepareerd is wel te verhandelen. Daarentegen is er een flinke export van auto’s met schade. In sommige landen is het uurloon van een autoschademonteur niet zo hoog en daar knappen ze een Nederlandse auto graag op. Dus een auto verkopen met schade kan eigenlijk alleen maar via bepaalde bedrijven. Deze bedrijven exporteren dan de auto naar het land waar de auto favoriet is.

Prima

Als een auto tiptop in orde is. Dus geen schade, goed onderhouden, een kilometerstand die overeen komt met de jaren dat de auto in gebruik is, enzovoort; dan moet de auto te verkopen zijn. En de snelheid waarmee u de auto kwijt kan hangt af van wat u eist. Als u met weinig geld genoegen neemt, dus snel van de auto af wil; een beginnende bestuurder matsen met zijn of haar eerste auto. Snel van de auto afkomen kan ook door de auto in te ruilen op de plek waar ze uw auto kennen. De garage waar u uw auto in onderhoud heeft, misschien kunt u daar uw auto inruilen. Op andere manieren de auto verkopen is meestal een kwestie van lang adverteren, ook al kunt u hierin geluk hebben.