2Binsite Artikel Website
Image default
Architectuur

De meditatie redde mijn leven

Beeld je maar eens in dat je door het leven gaat, verschrikt om mensen tegen te komen op straat, op je werk, in de winkel en zelfs bij jou thuis. Zo was ik, tot de meditatie mijn leven redde.

Weet je, ik had een geestesstoornis, sociale fobie noemen ze dat. Het feit dat ik geloofde dat waar ik ook ging, de mensen naar me keken, me beoordeelden en over me praatten, terwijl in feite het niemand een moer kon schelen wat ook deed, speelde me dikwijls parten. De meditatie redde mijn leven omdat ik in staat was dagelijks mijn geest los te maken van al die leugens die mijn geest me eigenlijk oplegde. 

De meditatie redde mijn leven door het eenvoudige feit dat ik in staat was om bij mezelf thuis te komen, en de gevoelens kon stilleggen die me zo opjaagden als ik in de kruidenierswinkel rondliep. Ik was dan soms zo verschrikt dat ik bij enkele gelegenheden mijn mandje met winkelwaar in de kar liet staan en vertrok vooraleer ik bij de kassa was. Mijn lichaam rilde en het angstzweet brak me zo verschrikkelijk uit dat het leek alsof ik net uit de douche was gestapt.

De meditatie redde mijn leven omdat ik in staat was om mezelf in de toekomst te projecteren als zijnde koel, kalm en bedaard. De zorg en de angst begonnen eigenlijk te verdwijnen naarmate ik aan meditatie deed.

Ik begon met meditatie in de spreekkamer van een psycholoog. Ik dacht dat wel wat zonderling was dat een psycholoog me een uur deed neerzitten in zijn spreekkamer en me deed concentreren op mijn ademhaling terwijl hij rustgevende muziek liet spelen op zijn stereo. Toen ik dit al een maand deed, begon ik me te realiseren dat mijn angst en paniekaanvallen niet meer zo hevig waren en dat die meditatie dus eigenlijk wel werkte. 

Ik begon dus deze meditatietechniek waarbij ik me focuste op mijn ademhaling ook dagelijks thuis toe te passen en voor ik het besefte, verdwenen mijn angst en paniekaanvallen voor goed.

Soms hebben we wat ondersteuning of hulp nodig om er weer bovenop te komen, groot of klein, het maakt allemaal niet uit. Als je in Utrecht woont en je wilt een bij een psycholoog in Utrecht langsgaan, zij kunnen je uiteraard helpen met een vraag of een probleem.