2Binsite Artikel Website
Image default
Aanbiedingen

Wat zijn de benodigdheden van een goede webinar?

Ten eerste wat is een webinar? Een webinar is een samenvoeging van de woorden ‘Web’ en ‘Seminar’. Het is een evenement op internet waarbij er alleen een online publiek aanwezig is. Dus het grote verschil tussen een informatief filmpje en een webinar is dus dat er een publiek ‘live’ meekijkt.

 

Hoe begin je

Hoe begin je met een webinar organiseren, ten eerste met je een publiek uitkiezen en ze uitnodigen voor je webinar. Een goede voorbereiding van wat je wilt gaan vertellen in de webinar is natuurlijk ook heel erg belangrijk. Daarna is goede webinar software belangrijk voor een goed webinar omdat een webinar tegenwoordig meer is dan alleen een PowerPointpresentatie. Als laatste neem je webinar op en plaats hem ergens op het internet zodat je hem ten eerste voor jezelf hebt en daarnaast mensen hem kunnen terugzien die hem live hebben gemist.

 

Hoe kan je een webinar interactief maken

Je kan je webinar interactief maken door bijvoorbeeld een vraag te stellen aan je publiek, die je publiek dan kan beantwoorden in een chat. Met slimme webinar tools heb je ook veel meer mogelijkheden zoals: een survey, poll, toets of een link naar social media. Door je webinar interactief te maken houd je hem ook interessant voor je publiek. Doordat je publiek ‘meedoet’ aan jouw webinar blijft het ook leuk voor hun omdat mee moeten denken met jouw webinar.

 

Houdt je chat open na je webinar om eventueel direct feedback van je publiek te ontvangen. Daarnaast kan je je opname op je gemak terugkijken en analyseren hoe je je volgende webinar beter kunt doen. Dit is natuurlijk heel belangrijk om je volgende webinar nog beter te doen. Wil jij dus in de toekomst een webinar organiseren en heb je hulp nodig bij het organiseren van je webinar klik dan hier dan om hulp te krijgen bij jouw start.Feedback na de webinar

Houdt je chat open na je webinar om eventueel direct feedback van je publiek te ontvangen. Daarnaast kan je je opname op je gemak terugkijken en analyseren hoe je je volgende webinar beter kunt doen. Dit is natuurlijk heel belangrijk om je volgende webinar nog beter te doen. Wil jij dus in de toekomst een webinar organiseren en heb je hulp nodig bij het organiseren van je webinar klik dan hier dan om hulp te krijgen bij jouw start.