2Binsite Artikel Website
Image default
Aanbiedingen

Voordelen van hooggevoeligheid

Alles heeft voor- en nadelen. Zo ook hooggevoelig zijn. Ze zijn namelijk een stuk meer betrokken bij anderen, zoals vrienden en familie. Ze kunnen inschatten hoe iemand zich voelt door de houding van de persoon en hoe hij of zij zich reageert. Ze kunnen op basis van de houding een goed advies geven. Daarnaast zijn ze erg creatief in schrijven en tekenen. Veel schrijvers en kunstenaars zijn dan ook hooggevoelig. Misschien vraag je je af of je ook hooggevoelig bent. Het is namelijk mogelijk dat je een of meerdere kenmerken herkent maar dit hoeft niet per se te betekenen dat je direct hooggevoelig bent. Zoek dus voldoende HSP informatie op wil je echt weten of je dit hebt. Op internet kun je verschillende tests doen om het te testen. Het resultaat hoeft niet per se te zeggen dat je het wel of niet bent. Het is namelijk niet hetzelfde als introvert en creatief zijn.

 

HSP tips? Dan is het belangrijk om daar rekening mee te houden en je goed in te lezen hoe je er goed mee om kunt gaan. Zorg er voor dat je ten alle tijden kunt ontspannen. Je zult veel rust nodig hebben dus moet je dat ook kunnen krijgen als je daar behoefte aan hebt. Zoek dus ook een baan waarbij dit mogelijk is. Je kunt ook als hobby yoga of mindfullness doen. Lees anders een ontspannen boekje of zet rustgevende muziek aan om jezelf te kalmeren. Als je kind dit heeft is het ook erg belangrijk hier rekening mee te houden.

Verder is communicatie ook erg belangrijk. Geef aan vrienden en familie door als je een moeilijke tijd hebt of als je eventjes een momentje rust wilt hebben. ze zullen dit beter begrijpen als je het goed en vroeg van te voren uitlegt.

Verder kun je ook in therapie gaan als je het even moeilijk hebt.

https://www.hsp-academy.nl/