2Binsite Artikel Website
Image default
Aanbiedingen

Gevolgen van pandemie voor IT branche

Natuurlijk kunnen we 2020 niet zomaar vergeten, al zouden we dat het liefst wel doen. Voor heel veel mensen, bedrijven en verenigingen heeft de pandemie er flink ingehakt. Op de helft van 2021 lijkt de wereld weer een beetje vrolijker te worden, er mag en kan meer, maar we blijven voorzichtig. Zeker ook als het gaat om de ontwikkeling van het bedrijfsleven en investeringen van ondernemers. Welke gevolgen van de pandemie kunnen we vaststellen voor de IT branche?

Vanuit IT-bedrijf Think4 geven we regelmatig een kijkje in onze wereld van IT. Of, andere term, ICT. Op het gebied van informatie- en communicatietechnologie is door het plotselinge toeslaan van Covid-19 veel veranderd. Van de één op de andere dag werkten we thuis aan de keukentafel met het hele gezin. Of werd er met spoed een flexibele thuiswerkplek ingericht. Een enkeling mocht ‘naar kantoor’, maar dat was dan echt een uitzondering. Die verandering vroeg een enorme veerkracht van ondernemers en medewerkers, omdat alles anders moest. Digitaal werken, online vergaderen en elkaar niet meer face-to-face ontmoeten. Gelukkig bood de techniek uitkomst.

Mobiele toepassingen voor flexibel thuiswerken

Meer dan ooit leverden wij aan MKB ondernemers mobiele toepassingen voor flexibel thuiswerken, laptops en camera’s. Daar kwam vaak dan ook een cloudsoftware oplossing bij kijken met alle belangrijke tools voor IT-beveiliging. Niet alleen Think4, ook onze collega IT bedrijven draaiden overuren en de hardware was niet aan te slepen. Toch hebben wij al onze klanten op een verantwoorde manier kunnen helpen met de juiste IT-oplossingen en systeembeheer op dat moment. Dat vraagt om snel beslissen en snel implementeren, dus ook om behoorlijk wat vertrouwen in je IT-bedrijf.

Investeren in IT

Investeren in IT was opeens geen vraag meer, het was noodzaak. Wat hebben we nodig om veilig online op afstand te werken? Hoe kunnen we al onze medewerkers vanuit huis faciliteren met IT techniek? Hoe snel kunnen jullie dat regelen?

Dat de MKB sector onder grote druk kwam te staan was duidelijk. Door te investeren in IT was het mogelijk om iedereen aan het werk te houden, op afstand, maar wel verbonden met collega’s. Onderling bestanden kunnen uitwisselen via Dropbox, optimaal communiceren via Teams en een goede beveiliging van alle digitale activiteiten die opeens allemaal buiten de bedrijfsmuren plaatsvonden. Dat was best spannend.

Meer cybercrime door pandemie

Welke gevolgen had het internationale virus nog meer voor de IT-branche? Massaal werd er online besteld, omdat de reguliere winkels dicht moesten. Webshops konden de digitale orders nauwelijks aan en vielen ten prooi aan hackers die het op bestel- en betaalgegevens gemunt hadden. Cybercriminelen zaten niet stil en gingen steeds geraffineerder te werk. IT beveiliging specialisten zetten alles op alles om online attackers buiten de deur te houden. Niet altijd met succes, want termen als datalek of ransomware hebben menig ondernemer ’s nachts wakker gehouden. Logisch, want keihard werden we met de neus op de feiten gedrukt: we zijn hartstikke kwetsbaar nu online werken opeens de norm werd.

Werken in de cloud

Maar de ondernemers lieten zich niet kisten en troffen de nodige maatregelen om zich te beschermen tegen cybercrime. De verschillende vormen van cybercriminaliteit maken het dan weer lastiger, want soms is het een menselijke actie die ervoor zorgt dat er online ingebroken wordt. Een email die net echt lijkt, een bijlage die stiekem een virus installeert als je hem opent, een sms waarin staat dat je nog een rekening moet betalen. Allemaal misleidende trucs die ervoor zorgen dat online hackers makkelijk toegang kunnen krijgen tot je online bestanden. Of ze leggen de boel plat. Je zit er echt niet op te wachten, daarom maakt de IT branche ondernemers bewust van de risico’s. Samen kijken we naar de zwakke plekken, zetten daar de juiste IT tools op in en geven training in het verantwoordelijk omgaan met bedrijfsdata.

Door al dat thuiswerken zijn medewerkers inmiddels gewend geraakt aan de afstand tot elkaar en werken makkelijk online samen. Werken in de cloud, niet meer afhankelijk zijn van een vaste werkplek op kantoor en altijd connected te zijn bevalt ons eigenlijk wel. Voor IT bedrijven betekent dat wel dat je klanten heel goed begeleidt en uitlegt hoe het werkt als je online data verstuurt. Is je wifi verbinding wel beveiligd, gebruik je unieke wachtwoorden en draai je regelmatig updates die Microsoft netjes voor je klaarzet?

Resultaatgerichte IT

Tip van Think4: laten we het niet moeilijker maken dan het is. Iedereen wil tegenwoordig veilig online kunnen werken, simpel zat. Hoe wij daar jouw IT infrastructuur op inrichten? Met resultaatgerichte IT oplossingen. Voordeel is als je met Think4 werkt, we zijn goed en snel. We werken met een jong, scherp team van IT professionals die je aan de telefoon krijgt als je ons belt. IT voor bedrijven die vooruit willen, durven te investeren in IT om betere resultaten te behalen. IT voor een vast bedrag per maand. Gewoon goed geregelde IT. Daar kunnen we kort meer over vertellen als je contact met ons opneemt. 

 

https://www.think4.nl/

Gerelateerde artikelen

Accessoires bedrukken

Dit kan je aflezen aan de ontlasting van je hond

Speksteenkachels van Haardenexpert.nl zijn de beste keuze!

Uw huis of kantoorpand beveiligen tegen inbrekers

Wat zijn extra mogelijkheden bij het aansluiten van een hosting?

Sporthorloge met hartslagmeter voor alle sportliefhebbers