2Binsite Artikel Website
Image default
Aanbiedingen

Fit worden

Iedereen wil de perfecte summerbody en super fit zijn. Dit kan je alleen bereiken door ook echt een keer te beginnen. Alleen er komt meer kijken bij het beginnen met sporten. Zo is voeding ook erg belangrijk om naar te kijken. Wat kan jij verbeteren aan je voeding door gezonder en fitter te worden? Ook is het belangrijk om na je blessure het sporten op te pakken, maar doe dit wel voorzichtig. Lees deze blog verder over hoe je kunt beginnen, hoe belangrijk voeding is en waar je rekening mee moet houden als je na je blessure weer gaat sporten. 

Beginnen

Het beginnen is het lastigste wat er is. Doordat je snel smoesjes voor jezelf gaat verzinnen waarom je niet zou moeten gaan sporten. Daarom is het handig om een sportbuddy te zoeken. Hierdoor kan je elkaar motiveren en ben je sneller geneigd om ook echt te gaan sporten. Pas wel op dat je ook echt sport en niet gezellig gaat staan praten. Verder is het fijn om een sportdoel in te stellen voor jezelf, probeer wel realistisch te blijven. Als je ineens vanuit het niets heel hard gaat sporten dan is de kans op blessure heel groot. Kies ook een sport uit die je leuk vindt, hierdoor zal je ook al een stuk gemotiveerder zijn om te gaan sporten. 

Voeding 

Als je gezonder wil gaan leven en bijvoorbeeld wilt gaan afvallen, dan is het belangrijk om ook te kijken naar je voeding. Door te kijken naar wat jouw energiebehoefte is per dag krijg je al beter inzicht in hoeveel je moet eten en wat je moet eten. Ook is het belangrijk om voldoende te drinken. Het liefst water, want koffie, thee en frisdranken kunnen een uitdrogend effect hebben. Waardoor je lichaam meer vocht nodig heeft. Probeer in ieder geval iedere dag 2 liter water te drinken. Dit kan je bereiken door altijd een fles water bij je te hebben, zodat je altijd water kunt drinken. 

Na blessure weer sporten

Als je een blessure hebt dan kan je er lang uit liggen, waardoor je niet traint en je spieren achteruit gaan. Als je weer af bent van je blessure kan je te hard van stapel lopen, omdat je denkt dat je nog net zoveel kan als een half jaar terug. Alleen pas hiermee op door niet te hard van stapel te lopen. Je zit niet meer binnen een week op het oude niveau. Als je last hebt van een blessure kan je het intapen met kinesiotape, waardoor je spieren gestabiliseerd zullen worden. Natuurlijk kan je ook nog steeds andere spiergroepen trainen als je een blessure hebt. Als je een blessure aan je enkel hebt kan je wel je bovenlichaam trainen.

Gerelateerde artikelen

Online boodschappen doen met een Maaltijdbox

Achteruitrijcamera’s en achteruitrijcamera

Waanzinnige aanbiedingen en kortingen bij KortingscodeLab.nl!

Waterbesparende regendouche die energie bespaart

Het kiezen van de juiste kleur raambekleding

Vier het leven