2Binsite Artikel Website
Image default
Aanbiedingen

Een Hager groepenkast samenstellen

Er zijn verschillende merken groepenkasten met elk hun specifieke kenmerken. Kiest u bijvoorbeeld voor een groepenkast van Hager, dan hebt u een product  in huis met een luxe uitstraling en van een merk dat zich bewezen heeft. Het belangrijkste is natuurlijk de wijze waarop u de zekeringskast inricht. Een groepenkast kan uit zeer veel onderdelen bestaan zodat u een installatie hebt die past bij uw unieke situatie. 

Verplichte onderdelen

Elke groepenkast, dus ook die van Hager, bevat onderdelen die verplicht zijn volgens de NEN 1010 richtlijn. Dit zijn:

De hoofdschakelaar

Hiermee schakelt u de installatie met één handeling uit zodat deze spanningsloos wordt. Meestal wordt deze hendel gebruikt als er aan de installatie gewerkt moet worden. 

Aardlekschakelaar of Aardlekautomaat

Een aardlekschakelaar schakelt de groepen uit die verbonden zijn aan deze schakelaar als er sprake is van lekstroom. Op deze manier worden gevaarlijke situaties voorkomen. De installatieautomaat schakelt uit bij kortsluiting en overbelasting.
Een aardlekautomaat schakelt alleen de stroom uit van één groep in geval van lekstroom, kortsluiting en overbelasting. Sinds 1975 is elke groepenkast verplicht voorzien van een aardlekschakelaar óf aardlekautomaat.

Opties

Naast de groepen en verplichte onderdelen kunt u uw Hager Groepenkast voorzien van onderdelen die voor extra gemak zorgen. We belichten er een aantal:

Beltrafo

Een beltrafo hebt u nodig om een elektrische bel te kunnen installeren. Deze trafo zorgt ervoor dat de 220V van uw installatie wordt omgevormd tot de zwakstroom waar uw deurbel op werkt. 

Kookgroep

Met een kookgroep in uw zekeringskast wordt twee keer zoveel vermogen beschikbaar voor uw elektrische kookplaat. Met deze uitbreiding van uw 1-fase groepenkast is de aanschaf van een 3-fase groepenkast niet nodig. 

Contactdoos

Een contactdoos (de meeste mensen kennen dit als stopcontact) in uw groepenkast kan handig zijn voor bijvoorbeeld het aansluiten van een modem of voor de stofzuiger.

Voor vragen en advies over uw Hager groepenkast kunt u terecht bij Elektro Oké. Voor meer informatie of als u een Hager groepenkasten bestellen wilt kunt u kijken op onze website.