2Binsite Artikel Website
Image default
Aanbiedingen

Een extra om de spieropbouw te bevorderen

Als je een tijd sport, heb je vast wel gemerkt dat je in het begin meer vooruitgang zag dan op dit moment. Je lichaam begint eraan te wennen, en het wordt lastig om je spieren nog groter te laten worden. Gelukkig dragen eiwitten hieraan mee! Die zorgen namelijk voor een sneller herstel, waardoor je uiteindelijk meer spiermassa krijg. Een gemakkelijker manier kan vegan protein poeder zijn. Wil je hier meer over weten? Lees dan snel door!

Vegan of dierlijk eiwit?

Het is lastig om je eiwitten binnen te krijgen als je vegan bent, ze zitten voornamelijk in dierlijke producten. Het grote voordeel van deze dierlijke eiwitten is daarnaast dat ze vaak ook alle 9 essentiële aminozuren bevatten. Dit is waarom sporters vaak veel vlees en zuivel eten. Dit is een goede manier om aan de benodigde eiwitten te komen met een compleet aminozuurprofiel. Er zijn echter ook veel nadelen aan het eten van dierlijke eiwitten. Het is niet zo goed voor de aarde en het milieu, en ook voor de prestaties kan het nadelige gevolgen hebben. 

De voordelen van plantaardige eiwitten

Steeds meer mensen kiezen ervoor om geen dierlijke producten meer te eten. Of om zo min mogelijk te nemen. De voornaamste reden waarom steeds meer mensen hiervoor kiezen zijn het welzijn van dieren, het milieu en de gezondheid. Plantaardige eiwitten kunnen dus ook een voordelig effect hebben op je gezondheid. Hieronder hebben we een aantal van die voordelen op een rijtje gezet:

  • Verlaagd risico op hartziektes, diabetes type 2, hypertensie, obesitas en kanker

  • Plantaardige eiwitten zijn makkelijker te verteren

  • Plantaardige bevatten meer vezels

  • Plantaardig eiwit bevat minder vet

  • Er zit ook minder cholesterol in

Meer weten over vegan proteïne poeders?

Het hoeft helemaal niet zo te zijn dat je door een vegan dieet een tekort hebt aan eiwitten. Het is echter wel vaak iets lastiger om voldoende eiwitten te eten en een volledig aminozuurprofiel binnen te krijgen. Eiwit poeder kan dan een uitkomst zijn, zeker als je veel en zwaar traint. Deze eiwit poeders zijn dan vaak gemaakt van soja, hennep, bruine rijst of erwten. Soja heeft hiervan het beste aminozuurprofiel, en is daarom vaak de beste keuze.

https://superfoodies.nl/

Gerelateerde artikelen

Wat zijn extra mogelijkheden bij het aansluiten van een hosting?

Je auto theorie oefenen doe je niet zomaar

6 tips voor een superschoon kantoor!

Vogels onder de zonnepanelen?

Uw huis of kantoorpand beveiligen tegen inbrekers

Welke vaas past bij jou thuis?