2Binsite Artikel Website
Image default
Aanbiedingen

Aanhangwagenslot

Aanhangwagens worden de laatste jaren helaas steeds vaker gestolen. Het spreekt dus voor zich dat het uiterst belangrijk om je aanhangwagen goed te beveiligen en dit kan je het beste doen met een aanhangwagenslot. Aanhangwagens die het meest in trek zijn, zijn de ongeremde types zonder een eigen kenteken. Deze zijn namelijk namelijk niet te traceren, tenzij je gebruik maakt van een GPS tracker. Het terug vinden van je aanhanger is dan natuurlijk zeer eenvoudig.

Maak het een dief lastig met de volgende aandachtspunten

 • Maak je aanhangwagen herkenbaar, dit kan je doen met bijvoorbeeld stickers.

 • Parkeer je aanhangwagen niet op een afgelegen gebied waar je er geen zicht op hebt. 

 • Maak foto’s van de aanhangwagen, mocht deze toch gestolen worden is het makkelijker de aanhangwagen weer terug te vinden.

 • Zet de aanhangwagen zoveel mogelijk op eigen terrein, het liefst in een loods of garage.

 

De gemakkelijkste en de beste manier om diefstal te voorkomen is en blijft natuurlijk een aanhangwagenslot.

Welke verschillende aanhangwagen sloten zijn er?

Er zijn een aantal verschillende soorten aanhangwagen sloten. Welke verschillende aanhangwagen sloten zijn er

 •  Disselsloten, dit kan een koker disselslot zijn. Ook zijn er onderbouw disselsloten en schuif en beugelsloten. 

 • Parkeerpalen.

 • Steeksloten.

 • Hang en discussloten.

 • Wielklemmen.

 • Kettingsloten.

 • SCM gekeurde sloten.

Maar welk slot past het beste bij jou? Het meest gebruikte aanhangwagen slot is het disselslot. Deze zijn er ook in verschillende varianten. De onderbouw disselsloten zijn zeer gebruiksvriendelijk omdat deze voorgemonteerd worden en daarna kan je de aanhangwagen altijd gemakkelijk en snel op slot zetten. 

Een ander soort slot die erg effectief is, is de wielklem aanhangwagen. Wanneer je gebruik maakt van een wielklem is er geen mogelijkheid meer om de aanhangwagen enigszins van zijn plek af te krijgen. En omdat door de wielklem de wielbouten ook afgeschermd zijn is het onmogelijk om het wiel te verwijderen. 

Zet je je aanhanger altijd op dezelfde plek? Dan zou je kunnen kiezen voor een parkeerpaal. Deze graaf je in de grond en je zet hem op slot met een discusslot. De parkeerpalen worden gemaakt van sterk staal en zullen het ook niet zomaar begeven. 

Wat is het SCM keurmerk?

Het SCM keurmerk is een speciaal merk voor sloten wat ontwikkeld is door een groep van verzekeraars. SCM staat voor Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging. 

Wanneer jij je aanhangwagen wil verzekeren dan is er een grote kans dat de verzekering jou verplicht om een slot met het SCM keurmerk te gebruiken. Dit wordt gedaan door deze verzekeraars omdat uit onderzoek is gebleken dat door gebruik te maken van zo’n gekeurd slot minder aanhangwagens gestolen worden. 

Het is belangrijk om je slot te onderhouden

Een slot onderhouden? Jazeker. Het is belangrijk je slot te onderhouden, dit verlengt de levensduur van je slot aanzienlijk. Hoe kan je een slot onderhouden? Zorg ervoor dat er in het slot geen zand of andere viezigheid komt, is dit wel het geval en gebruik je het slot dan kan je onherstelbare schade aanrichten. 

Behandel je slot regelmatig met WD40 zodat het slot ten allen tijde soepel blijft werken.

 

https://www.aanhangwagendirect.nl/