2Binsite Artikel Website
Image default
Aanbiedingen

3x Verminder je het licht in je slaapkamer voor een betere nachtrust

Slaap is erg belangrijk. Een goede nachtrust is zowel lichamelijk als mentaal positief. Tijdens je slaap komt je lichaam namelijk even tot rust. Het kan zichzelf herstellen. Als je bijvoorbeeld hard hebt gesport, zal je lichaam tijdens je slaap je spieren herstellen. Ook verwerk je alles wat je hebt meegemaakt overdag in je slaap. Een goede nachtrust houdt in dat je een aantal keer in je diepe slaap komt. Er zijn namelijk verschillende fases in je slapen. Een erg belangrijke van deze fases is je diepe slaap. Zo is het niet goed voor je als je elke dag wakker wordt gemaakt door een wekker, tijdens je diepe slaap. Ook zal je je dan niet zo fit voelen. 

Een goede nachtrust is dus positief voor verschillende elementen in je leven. Hoe kan je je nachtrust dan verbeteren? Dat kan op verschillende manieren, in deze blogpost gaan we in op het effect van licht op je nachtrust. We geven je drie tips om het licht in je slaapkamer te verminderen. Dit zal je nachtrust verbeteren. Hoe dit precies werkt vertellen je samen met onze tips. Lees dus gerust ons lijstje even door:

  1. Licht van buiten

Een van de factoren die je slaap kan belemmeren is licht van buiten. In de zomer is het vaak nog tot laat in de avond licht, zo kan je moeilijker in slaapkomen. Ook in de ochtend, als het licht wordt, is het niet altijd de goeie tijd om op te staan. Daarom is het goed om te kiezen voor verduisterende raamdecoratie. Dit kan met een dubbele raamdecoratie. Dit kunnen bijvoorbeeld shutters van Eyck shutters zijn, in combinatie met gordijnen. Zo zal er gegarandeerd geen lichtstaal ongewenst je slaapkamer binnenkomen. 

  1. Sfeerverlichting

Sfeerverlichting is essentieel, vooral laat in de avond. Als je voordat je gaat slapen in contact komt met fel licht, zal je minder snel in slaapkomen. Daarom raden we aan je grote licht niet te gebruiken in de avond. Maak in plaats daarvan gebruik van nachtlampjes of anders sfeerverlichting.

  1. Blauwlicht filter

Misschien heb je er al wel eens van gehoord, maar blauw licht is niet goed voordat je gaat slapen. Blauwlicht zorgt er namelijk voor dat er een slaaphormoon wordt afgebroken. Dit slaaphormoon heb je juist nodig om in slaap te komen. essentieel voor een goede nachtrust dus. Instaleer daarom blauwlicht filters op al je schermen. 

Dit waren onze tips, we wensen je een goede nachtrust toe!

 

https://www.vaneyckshutters.com/