2Binsite Artikel Website
Image default
Aanbiedingen

3 tips bij het bestellen van planten

3 tips bij het bestellen van planten

U kent alle woontrends met planten uit uw hoofd en u bent klaar om de planten te gaan kopen. In plaats van zelf naar de winkel gaan kijkt u op internet naar webshops waar de planten online besteld kunnen worden. Handig, zo hoeft u zelf niet te tillen! Binnen een aantal muisklikken heeft u alle planten die u graag wilt hebben al in uw winkelmandje zitten. Toch gaat online bestellen nog niet altijd even goed. Wilt u planten bestellen in plaats van naar de fysieke winkel gaan? Lees dan eerst onze tips. 

 

Ervaringen van andere klanten

U heeft ze vast al eens eerder gezien: recensies van andere klanten. Over vrijwel alles dat online te vinden is, zijn recensies geschreven. Of het nu gaat om etentjes bij een restaurant, kleding of bioscoopfilms. Deze recensies worden ook geschreven over planten. Handig wanneer een klant bijvoorbeeld aangeeft dat de plant minder groot uitvalt dan beschreven staat op de website. Het kan ook voorkomen dat klanten niet tevreden zijn over de service van een bepaalde webshop. De ervaring van anderen kunt u dan weer meenemen in uw beslissing. Misschien komt u erachter dat een bepaalde plant toch niet helemaal bij u past, of dat u beter niet kunt bestellen bij een bepaalde webshop. Het zou zonde zijn om hier pas na de aankoop achter te komen. 

 

Lees de productomschrijving

Dit lijkt misschien voor de hand liggend, maar er zijn genoeg mensen die voor een verrassing komen te staan doordat ze de omschrijving niet goed gelezen hebben. Een plant kan er op de website bijvoorbeeld heel groot uitzien, terwijl er in de omschrijving staat dat de plant 25 cm wordt. Wanneer u dit over het hoofd heeft gezien, blijft de plant in uw ogen natuurlijk verrassend klein. Bij een bloeiende plant is het extra belangrijk om de beschrijving te lezen. Zo kunt u niet teleurgesteld raken van de kleur die de plant uiteindelijk krijgt. Daarnaast vindt u bij Fleurdirect.nl in elke productomschrijving welke verzorging de plant nodig heeft. Ook niet onbelangrijk natuurlijk!

 

Verzending

Pakketjes zoals schoenen en kleding worden meestal via PostNL en DHL geleverd. Dit zijn makkelijke pakketjes, waar niet extra voorzichtig mee moet worden omgegaan. Planten zijn fragieler en kunnen niet met de normale bezorgservice mee. Webshops die planten verkopen hebben daarom vaak een speciale bezorgservice. Dit kan extra kosten met zich meebrengen. Bekijk de bezorgvoorwaarden daarom goed!