• Zo werkt een SEO tekstschrijver

  Hoe werkt een SEO tekstschrijver?

  Je website hoger in Google krijgen lukt je niet alleen met een paar goede SEO teksten op je website. Daar is meer voor nodig. Een snel ladende, gebruiksvriendelijke website en een hele hoop linkbuilding, bijvoorbeeld. Maar dat betekent niet dat je webteksten geen invloed hebben op je positie in de zoekresultaten. Sterker nog, het slim gebruiken van de zoekwoorden waar je op gevonden wilt worden is nog steeds één van belangrijkste rankingfactoren. Een goede SEO tekstschrijver helpt je bij het schrijven van teksten die geoptimaliseerd zijn voor die zoektermen én die je bezoekers ook nog eens geweldig vinden.

   

  Zoekwoordenonderzoek doen

  Meestal doe je eerst wat vooronderzoek. Je wilt immers weten welke zoekwoorden mensen gebruiken om jouw product of dienst te vinden. En hoe vaak die in Google ingevoerd worden. Daarvoor zijn verschillende tools te vinden. De zoekwoordplanner van Google Ads zelf geeft je een accuraat beeld, maar ook tools als Ubersuggest en Searchvolume leveren prima werk. Als er een lijstje met relevante zoektermen is samengesteld gaat de SEO copywriter ermee aan de slag om er een goed lopende tekst van te maken, waarin al die termen op natuurlijke wijze (niet te veel en niet te weinig) terugkomen.

   

  Zoekwoorden verwerken

  Daarbij zet hij of zij bij het schrijven de zoekterm waar je op gevonden wilt worden op een paar voorkeursplaatsen. Dat betekent dat hij of zij ze in de titel verwerkt en eventueel in subkopjes. Maar je keywords mogen ook niet ontbreken in de meta tags. Want dat zijn de titel en de omschrijving die je terugziet in de zoekresultaten en het zoekwoord wordt daarin vetgedrukt weergegeven, zodat zoekers meteen zien dat jouw pagina ook daadwerkelijke over hun zoekwoord gaat en wellicht hun vragen beantwoordt. Het subtiel vormgeven van die SEO titel en meta omschrijving is dus heel belangrijk en kun je beter overlaten aan een talentvolle copywriter.

   

  Het verschil tussen een normale en een goede SEO tekstschrijver

  Bij het verwerken van de keywords stopt het vaak voor een normale tekstschrijver. Maar een goede SEO schrijver gaat een stapje verder. Die doet een semantische analyse om te ontdekken welke woorden en termen relevant zijn voor jouw zoekwoord, om die vervolgens ook nog te verwerken. Zo ontwikkelt hij of zij een tekst die aan alle vragen van de bezoeker voldoet. Een webtekst die de bezoekers graag lezen. En daar zal Google je extra voor belonen.

   

  En als die tekstschrijver ondertussen ook nog weet aan te zetten tot de gewenste actie, dan weet je het zeker: je werkt samen met een goede copywriter.

   

  http://meneeroctopus.nl/

  Categories: Internet marketing

  Tags: , , , ,

  Comments are currently closed.