2Binsite Artikel Website
Image default
Bedrijven

Zo versterk jij jouw klantrelatie!

Een klantrelatie onderhouden en versterken is iets wat binnen een bedrijf een prioriteit is. We vinden het belangrijk dat we regelmatig contact hebben met onze klanten en dat we dit op de juiste manier onderhouden. Toch komt het nog vaak voor dat klanten niet tevreden zijn en zich niet gehoord voelen. Het is daarom belangrijk om een klantrelatie op de juiste manier te onderhouden. Hoe je dit doet? Wij nemen je mee.

Vraag om feedback, veel feedback

Veel mensen onderschatten hoe belangrijk feedback is. Eens per jaar feedback vragen brengt je niet naar de juiste klantrelatie. Door vaak feedback te vragen kun je bepaalde patronen herkennen en deze doorbreken. Je leert hierdoor ook je klant beter kennen. Wat mist jouw klant binnen de relatie en wat gaat er goed? Komt het overeen met de feedback die andere klanten geven? Is het iets wat je zelf makkelijk en snel kunt oplossen? Zo zijn er een hoop vragen die je jezelf kunt stellen.

Als je nooit om feedback vraagt, is de kans groot dat je een hoop klachten ontvangt. Ook wanneer je wel om feedback vraagt, zul je nog klachten ontvangen. Probeer deze altijd door te lezen. Soms staan er waardevolle punten in die jouw bedrijf kunnen helpen.

Houd marketing zo persoonlijk mogelijk

Het klinkt bijna onmogelijk, maar het is belangrijk om marketing zo persoonlijk mogelijk te houden. Er bestaan tegenwoordig veel manieren om dit te doen. Je vraagt misschien af hoezo het per se persoonlijk moet zijn. De reden is heel simpel: het geeft de klant het gevoel belangrijk te zijn en het schept vertrouwen op. Een gepersonaliseerd account maakt het voor de klant ook makkelijker om bepaalde producten of diensten te vinden. Ook kun je de klant nieuwe producten en/of diensten aanbieden waarvan jij denkt dat de klant dit nodig heeft.

De loyaliteit van je klanten versterken

Zelf vind je het natuurlijk ook belangrijk dat je klant een bepaalde vorm van loyaliteit naar jou toont. Het is daarom goed om na te denken hoe je deze loyaliteit kunt versterken. Zo kun je bijvoorbeeld met een loyaliteitsprogramma ervoor zorgen dat klanten bij jou blijven. Het is ook mogelijk om zo een loyaliteitsprogramma persoonlijk te maken. Vergeet ook niet om duidelijk over te brengen dat je met dit loyaliteitsprogramma iets terug wilt geven of doen aan jouw klant. Dit toont een stukje waardering waar klanten altijd naar op zoek zijn.

https://dbf.nl/oplossingen/spaar-en-loyaliteitsprogrammas/multichannel-loyaliteitsprogramma/

Gerelateerde artikelen

De beste autobanden tegen lage prijzen bij bandencentrale Eindhoven

Parkhotel Sauerland – Kom heerlijk genieten!

Verhuizen met familie en vrienden