2Binsite Artikel Website
Image default
Zakelijk

Zo maak je het gezellig onder de overkapping

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een overkapping te laten plaatsen in hun tuin. Het hebben van een overkapping kent veel voordelen. Zo kan je eigenlijk het gehele jaar door buiten zitten. Je zit namelijk droog, uit de zon en in de schaduw en vaak komt de wind er ook niet onder. Daarom is het fijn om onder een overkapping te zitten. Het houdt ook nog eens warmte vast. Als je er een kacheltje plaatst of een heater ophangt, kan je ook op koudere winterdagen lekker buiten zitten. Dit zijn allemaal voordelen van het hebben van een overkapping. Als je er veel gebruik van maakt, wil je wel dat het er leuk aangekleed is en dat het gezellig is om er onder te zitten. Hoe maak je het gezellig onder de overkapping?

Gezelligheid

Als eerste moet er een plek zijn waar je fijn kan zitten. De beste optie daarvoor is een lounge set. Dit zit vaak beter dan een hoge plastic tafel met plastic tuinstoelen erbij. Een lounge set is iets luxer en kwalitatief vaak beter. In de lounge set zitten vaak kussens. Daarnaast kan je er nog voor kiezen om wat sierkussens erop te leggen. Vaak geeft dat een knussere uitstraling. Om het zitgedeelte helemaal af te maken, kan je een mooi buitenkleed neerleggen. Naast dat het mooi staat, is het ook nog eens fijn om met blote voeten op te lopen. In de winter is het lekker warm. 

Aankleding 

Als je het zitgedeelte helemaal compleet hebt, kan je beginnen met de aankleding van de overkapping. Hang bijvoorbeeld een lichtjessnoer op. Vaak geeft dat veel gezelliger licht dan een grote lamp. Naast een lichtsnoer kan je ook kaarsen, fakkels of een terrashaard neerzetten. Het vuur maakt dat het knus en huiselijk aandoet, en daarnaast geeft het ook nog wat warmte af. Zet er nog wat planten bij in een mooie pot, en je plek onder de overkapping is erg gezellig. Het is er zo knus, dat je er niet meer weg te slaan bent.

 

Gerelateerde artikelen

Wat is het verschil tussen een inkjet en een laserprinter?

Waar je op moet letten bij het kopen van een boot

Tips om thuiswerkend de coronacrisis doorstaan