2Binsite Artikel Website
Image default
Aanbiedingen

Zo heb je zo lang mogelijk plezier van je airco

Een airco is een kostbaar apparaat en dus wil je er zo lang mogelijk plezier van hebben. Je kunt de levensduur van een airco verlengen door het koelende apparaat goed te onderhouden. In dit artikel vertellen we je hoe je dit precies aanpakt. 

Koelvloeistof altijd op peil
Een airco blaast heerlijke koele lucht. Deze koele lucht heb jij te danken aan koelvloeistof. Net als bij een auto moet je het koelvloeistofpeil van je airconditioning goed in de gaten houden. Ongeveer één keer in het jaar moet de koelvloeistof bijgevuld worden, zodat de airco optimaal kan presteren. Het bijvullen van de koelvloeistof laat je het best doen door een monteur. Het is namelijk een behoorlijk precies werkje en als het niet goed gebeurt, kan de airco kapotgaan. 

Een schoon filter
Een airco blaast de hele dag lucht de woning in. Het is wel zo’n fijn idee dat er schone lucht de kamer in wordt geblazen. Controleer het filter daarom zo nu en dan op viezigheid. Als schone lucht continu langs een vies filter wordt geblazen, kan deze viezigheid in jouw woning terechtkomen. Dit kan zelfs leiden tot irritatie aan de ogen en luchtwegen. Het filter maak je schoon door ‘m schoon te zuigen of af te nemen met een doek. Je kunt het filter ook vervangen voor een nieuwe. 

Kapotte airco repareren 

Is jouw airco kapotgegaan? Of maakt het apparaat een heel raar geluid? Een nieuwe airco kost een flinke duit, dus het is altijd aan te raden om eerst te proberen om een kapotte airco te repareren. Je kunt een monteur inschakelen, maar als je een beetje handig bent kan je natuurlijk ook zelf aan de slag gaan. Vervangende airco onderdelen bestel je snel en gemakkelijk op Fixpart.nl. Vind de onderdelen door te zoeken op basis van het merk of type nummer. Je kunt altijd de hulp van de klantenservice inschakelen als je niet precies weet welke onderdelen je nodig hebt.

 

https://fixpart.nl/nl

Gerelateerde artikelen

Het leukste cadeau voor dé wijnliefhebber: een gegraveerd wijnglas

De dekbedovertrekken voor het hele jaar

Uitvaart Den Bosch verzorgd door SEOH