2Binsite Artikel Website
Image default
Woning en Tuin

Zonwering

Zonwering

Hoewel het weer vaak zo onvoorspelbaar is als wat, weet u na jarenlang woonachtig te zijn geweest in Nederland in ieder geval dat het weer in de zomer alle kanten op kan gaan. De ene week heerst er een hittegolf en een volgende week komt er geen einde aan de regen. Als u een tuin heeft waar u zo optimaal mogelijk gebruik van wilt maken, is een overkapping of zonwering geen slecht idee. Op die manier kunt u ’s zomers zoveel mogelijk genieten van uw tuin, maar is het ook goed vertoeven op de wat warme lentedagen of de warme najaarszon in de herfst. De kracht van de zon is van onvoorspelbare aard en zorgt er vaak voor dat men geen hele dagen onbekommerd in de tuin kan zitten. Of er valt een onverwachtse bui of u moet uitkijken dat u niet al te snel verbrand. Met een zonwering van goede kwaliteit zorgt u ervoor dat u gerust van uw tuin kunt genieten terwijl u zich verdiept in een goed boek of een lekker drankje drinkt. Bij een te felle zon of een tussentijds buitje gaat u onder de zonwering zitten, die u eventueel ook kunt inrollen. Zo bepaalt u zelf wanneer u zich even verschuilt onder de zonwering of verkapping in de tuin. Daarnaast heeft zonwering ook een andere, extra functie. Zij zorgt er namelijk voor dat de natuurlijke warmte van de zon langer op uw terras blijft hangen, omdat zij een soort van ‘plafond’ aanbrengt vlak boven u, die de ruimte verkleint en de warmte vasthoudt.

Zonwering voor prettig vertoeven in de tuin

Tijdens een warme zomer in eigen land, kunt u aan de hand van zonwering een eigen schaduwplekje in de tuin creëren, waaronder u onbezorgd een boekje kunt lezen. U kunt uiteraard zelf bepalen wanneer u de zonwering uitrolt boven uw terras. Zo kunt u een paar uurtjes zon meepakken in eigen tuin, waarna u zelf wat schaduw creëert door de schermen uit te rollen. U hoeft zich niet te verplaatsen en kunt gerust blijven zitten; als u de zonwering uitrolt, uitklapt of op andere wijze naar beneden haalt ontstaat er vanzelf een prettig schaduwplekje. Zo kunt u urenlang buiten zitten, terwijl u werkt aan een ’s zomers kleurtje, maar nooit hoeft te verbanden. ’s Avonds kan de zonwering bijdrage aan het behouden van een behaaglijke zomertemperatuur. Zo kunt u ’s avonds nog lekker buiten dineren, terwijl de zon misschien al weg is. De meeste Nederlanders kijken ’s zomers uit naar vakantie of enkele daagjes ontspannen in het buitenland. Echter, hoewel uitkijken naar een vakantie prettig kan zijn, is het ook van belang dat uw woonplezier in eigen land zo groot mogelijk is. Hoewel u misschien vaak druk bent en voor de echte ontspanning voornamelijk uitkijkt naar uw vakantie, is het fijn als u in eigen huis of tuin ook genoeg ontspanning op kunt zoeken. Volop kunnen genieten van uw tuin, terras, buitenzitje of veranda is een groot genot. Of het nu gaat om uitgebreid ontbijten in het weekend, een krantje lezen of een drankje in de avond: het is fijn als u kunt genieten van het buitenzijn, zonder dat u totaal afhankelijk bent van het weer. Of het nu gaat om hitte, kou of regen: buiten zitten op het moment dat u buiten wilt zitten gaat gemakkelijker als uw terras of tuin is voorzien van zonwering of een overkapping. Zo hoeft u niet teleurgesteld te zijn als het een keer regent of als u het te heet vindt om te kunnen genieten van het buitenzijn. Een droge plek in de frisse lucht, waar de warmte blijft hangen. Ideaal voor iedereen. Op de wat koudere dagen kunt u onder de zonwering een heater of verplaatsbare verwarming neerzetten, zodat u zelf de warmte creëert die onder de verkapping blijft hangen. Zo kunt u knus en behaaglijk buiten zitten, zonder dat het op natuurlijke wijze erg warm hoeft te zijn. ’s Avonds helpt u de natuur een handje door de warmte zelf te creëren en te behouden. Op die manier is het de hele dag lekker buiten! Ook een vuurkorf kan gezellig zijn om op uw terras of veranda te plaatsen voor extra sfeer en warmte.

Schaf nu uw zonwering aan

De multifunctionaliteit van een zonwering is inmiddels zeer duidelijk, maar wanneer u deze ook daadwerkelijk aan wilt schaffen, weet dan dat er verschillende soorten en maten bestaan. Op basis van uw persoonlijke smaak kunt u zelf kiezen hoe het eruit komt te zien. Kies voor een stijl die in lijn is met de stijl van uw huis en tuin, zodat het oogt als een mooi geheel. Voor zonweringen met bovenstaand besproken functie, heeft u keuze uit bijvoorbeeld uitvalschermen, serrezonwering of cubola zonwering. Deze laatste oogt meer als een algehele overkapping, maar bezorgt u eveneens een mooi plekje in de schaduw. Naast deze faciliteiten, kunt u natuurlijk ook kiezen voor rolluiken of andere verduisteringen die de zon binnen weren. Dit kan een vondst voor u zijn, als u lichtgevoelig bent of moeite heeft met slapen als er teveel zon in uw slaapkamer terecht komt. Met dergelijke luiken of jaloezieën kunt u gemakkelijk een donker huis creëren, waarin u ’s zomers onder andere heerlijk kunt uitslapen. Voor elke soort, bestaan er ook verschillende stoffen en formaten die u naar wens kunt laten verwerken in het eindproduct. Oriënteer u op onze website en bestel uw scherm of overkapping gemakkelijk online.

http://zonservice.nl/zonwering/