2Binsite Artikel Website
Image default
Vakantie

Wijnroute fietsen in Nals

Rozendorp Nals heeft een landelijke structuur met volop rozen, boomgaarden en wijnbergen. Wijnproeverijen worden hier regelmatig georganiseerd en proeverijen met lokale specialiteiten. Nals ligt op de route van een wijntocht, een fietstocht waarbij het wijngebied centraal staat. Nals heeft een gunstig klimaat. Dit maakt het gebied zeer geschikt voor wijnbouw.

Mooiste fietstocht langs de wijngaarden

Volgens kenners is de wijnroute een van de mooiste fietstochten van Italië. Uiteraard gaat de route door de wijnstreek, waar naast wijnbouw ook andere toeristische trekpleisters te zien zijn. De route begint in Nals en slingert door diverse gebieden in de omgeving. Onderweg kom je langs rijen fruitbomen en wijnstokken, maar ook palmen, olijfbomen en cipressen. Kastelen, landgoederen, burchten, je komt van alles tegen. Ook het warmste zwemmeer uit het gebied, waar je even tot rust kunt komen.

Toeristische attracties

Als je de wijnroute gaat fietsen kun je dat uiteraard doen als sportieve prestatie, je kunt ook onderweg nog wat toeristische attracties aandoen. Denk bijvoorbeeld aan de kastelen of burchten. De route heeft onderweg weinig hoogteverschil en is daarom geschikt voor elke fietser. Ook kinderen kunnen deze route prima aan. Als je moe en voldaan weer aankomt in Nals, is het tijd voor een culinaire stop. Uiteraard hoort hier een lokaal wijntje bij, om de dag compleet te maken. Nals wordt een paradijs genoemd voor fietsers en wandelaars. Een mooie wandelroute is ook in de omgeving te vinden. De natuur is fascinerend en de bevolking zeer gastvrij.

Informatief en leuk

Heb je nog niet genoeg van alle wijn, dan is een bezoekje aan een van de vele wijnboerderijen in de omgeving een aanrader. De wijnboer zal je uitgebreid informeren: informatief maar vooral erg leuk om te doen.   

https://www.merano-suedtirol.it/nl/merano-en-omgeving/zomer/fietsen/

Gerelateerde artikelen

Heerlijke wintersport vakantie

Campertips West-Amerika

EEN VAKANTIEHUIS KOPEN OP EEN MOOIE PLEK IN NEDERLAND?