• Welk ventilatiesysteem kun je het beste kiezen?

  2binsite

  Wil je een centraal ventilatiesysteem in je woning laten plaatsen? Dan heb je bij een online ventilatieshop verschillende mogelijkheden. Ventilatiesysteem A werkt geheel natuurlijk, ventilatiesysteem B heeft een mechanische luchttoevoer en een natuurlijke luchtafvoer. In de meeste gevallen wordt er vooral getwijfeld tussen ventilatiesysteem C en D.

  Mechanische luchtafvoer met systeem C en C+

  Ventilatiesysteem C werkt vrijwel hetzelfde als systeem B, maar dan omgekeerd. Hier is de luchtafvoer mechanisch en de aanvoer natuurlijk. De mechanische luchtafvoer zorgt ervoor dat vochtige lucht in de badkamer wordt aangezogen. Met dit systeem is er altijd sprake van luchtaanzuiging. Je kunt ook kiezen voor systeem C+. Dit ventilatiesysteem is zelfregelend en ververst de lucht alleen wanneer dat nodig is.

  Alles volledig gecontroleerd met systeem D

  De tweede optie is ventilatiesysteem D, ook wel de balansventilatie genoemd. De ventilatie wordt hierbij volledig automatisch gestuurd, van begin tot einde. In de woning is een netwerk van leidingen die de lucht door middel van roosters door de kamers verdeeld.

  De beste keuze

  Het grote voordeel van ventilatiesysteem C+ is dat deze vraaggestuurd werkt. Hierbij wordt alleen lucht ververst wanneer dat nodig is. Het voordeel van ventilatiesysteem D is dat hier ook sprake is van warmteterugwinning. Dit betekent dat je naast ventilatie ook nog eens minder hoeft te verwarmen. Met oog op de zomerse periodes is ventilatiesysteem D een betere keus. Gezien de natuurlijke luchtaanvoer bij systeem C krijg je op warme dagen dus vooral warme lucht binnen. Je kunt de keuze maken op basis van je eigen wensen, maar een specialist op dit gebied kan ook bepalen wat voor jou de beste optie is.

  Klik hier voor meer informatie & gedetailleerde keuzehulp.

  https://www.ventilatie.net

  Categories: Woning en Tuin

  Tags: ,

  Comments are currently closed.