• Wees de winter te snel af en maak uw dak winterklaar!

  2binsite

  De herfst is nog maar net begonnen en toch is het al tijd om u op de koude wintermaanden voor te bereiden. Tijdens een inspectie van uw woning mag u zeker het dak niet te vergeten. Dankzij een grondige dakinspectie kan u namelijk ernstige schade voorkomen. Om er zeker van te zijn dat uw dak helemaal winterklaar is, schakelt u best een professionele dakdekker in. Woont u in de omgeving van Amsterdam, kan u op elk moment bij dakdekkersbedrijf Dakvlak terecht. Als bekende dakdekker Amsterdam zorgen we ervoor dat uw dak de wintermaanden probleemloos doorkomt. Maar waar letten we nu vooral op tijdens een dakinspectie?

   

   

  Onnodig warmteverlies

  Eerst en vooral wilt u in de winter natuurlijk onnodig warmteverlies vermijden. Warmte ontsnapt vaak uit een woning langs kleine kieren en naden. Vooral aansluitnaden tussen het dak en de gevel zijn gevaarlijke zones. Gelukkig kunnen we dit warmteverlies snel met enkele tochtstrippen verhelpen. Ook kan er heel wat warmte via de schoorsteen verdwijnen. Plaats daarom steeds een luchtklep bovenaan de schoorsteen. Zo kan u deze makkelijk afsluiten wanneer u de schouw niet gebruikt.

   

  Lekkages

  Lekkages zijn een ander lastig en ernstig probleem dat vaak in de winter voorkomt. Wij controleren daarom steeds of alle dakpannen correct op elkaar aansluiten en of ze nog wel op de juiste plaats liggen. Beschadigde dakpannen vervangen we ook meteen. Een minieme verplaatsing of een kleine barst zorgt namelijk meteen voor een lekkage, met alle gevolgen van dien.

   

  Dakgoten onderhouden

  Ook aan de dakgoten besteden we heel wat aandacht. Er blijft steeds heel wat afval, zoals bladeren en mos, in uw dakgoot liggen. We verwijderen al het vuil grondig, zodat het regenwater vlot kan weglopen. Kan het water niet weg door een verstopping in de afloop, zorgt dit op zijn beurt weer voor een waterlek. Bevriest dit water tijdens de winter ook nog eens, lopen zowel uw dakgoot als uw hele dak waarschijnlijk ernstige schade op. Dakgoten horen trouwens regelmatig onderhouden te worden. Zeker in het najaar is een extra onderhoud geen overbodige luxe!

   

  Een plat dak

  Heeft u een plat dak, dan is het enorm belangrijk dat dit regelmatig geïnspecteerd wordt. Op een plat dak vindt u namelijk al snel een hele hoop bladeren en vuil terug. Blijft dit te lang liggen, zorgt dit voor een verstopping. Bij hevige regenval stroomt het water dan ook niet weg, maar blijft dit gewoon op het dak liggen. Blijft de hoeveelheid water toenemen, loopt u het risico dat uw dak instort. Degelijk onderhoud en een regelmatige dakinspectie zijn voor platte daken dan ook noodzakelijk.

   

  Dak renoveren Amsterdam

  Een dakinspectie vraagt om heel wat kennis en ervaring, waardoor u best onze dakdekker Amsterdam inhuurt. Een professionele controle van uw dak voorkomt namelijk heel wat schade. Heeft u een ouder huis, dan kan een renovatie nodig zijn. Uw dak blijft zo in uitstekende conditie en de wintermaanden zullen dan ook geen problemen opleveren. Ook om een dak renoveren Amsterdam kan u bij ons team van Dakvlak terecht. Onze vakmensen zijn gespecialiseerd in alle soorten daken, waardoor de renovatie dan ook vlot en snel zal verlopen. Voor het plannen van een dakrenovatie of een dakinspectie, contacteert u ons best via de website! Bescherm uw dak nu tegen alle weersomstandigheden, zodat u op geen enkel moment voor nare verrassingen komt te staan!

   

  https://www.dakdekker-amsterdam.nu/

  Categories: Huishoudelijk

  Tags: ,

  Comments are currently closed.