• Wat te doen bij een lekkende kraan

  2binsite

  Wanneer je ontdekt dat één van je kranen aan het lekken is, zoeken we naar zelf naar een oplossing door verschillende technieken toe te passen die we misschien hebben gezien op het internet. Het oplossen van een lekkende kraan is echter niet zo eenvoudig als je zou denken. Het uitstellen van het probleem is al helemaal niet de juist keuze. Een lekkende kraan kan tot 1100 liter water verspillen per jaar. Dat zou je waterverbruik en je rekeningen zeker ten goede komen als je het probleem zo snel mogelijk aanpakt. Het zou kunnen zijn er misschien een probleem is met de leiding in plaats van de kraan. Daarom is het altijd belangrijk dat je een vakkundig specialist inschakelt. Hieronder bespreken we even een wat je moet doen bij een lekkende kraan.

   

  Inlichten van medebewoners

  Het is belangrijk dat je eerst laat weten aan je huisbewoners dat de kraan lekt, dit kan misschien stom lijken maar het zou kunnen zijn dat één van hen het veroorzaakt heeft. Eerst en vooral is het best als je de afvoer naar het kraantje dicht doet zodat er geen kostbaar water verloren gaat. Daarna is het verstandig als je de knop los koppelt die verbonden is met de kraan. De hedendaagse kranen werken met een leertje, met een tang kun je de schroef die er op zit of andere dingen ervan draaien. Zo weet je zeker dat de rest niet beschadigd geraakt.

   

  Verschillende leertjes

  Zoals eerder aangegeven liggen de meest problemen bij lekkende kranen bij de leertjes, check eerst de afmetingen van je leertje voordat je zomaar een nieuw gaat kopen, er is echter geen universele maat. Als je echt een specialist wil inschakelen zoals een loodgieter Amsterdam, raadpleeg dan zeker eens de website.

  Nog een handige tip! Wanneer je naar de winkel op zoek bent naar een leertje is het gemakkelijker als verschillende maten koopt plus degene die bij je kraan past. Zo heb je er altijd op voorraad.

   

  De laatste loodjes

  Vervolgens zorg je ervoor dat je alle kalkaanslag verwijderd is op de onderdelen. Kalk is vaak de oorzaak van lekkende kranen en dit wordt meestal veroorzaakt bij kranen waarbij er veel warm water gebruikt wordt zoals een mengkraan in de badkamer. Hoe langer je wacht met een kalk probleem op te lossen hoe erger het probleem zal worden. Je kunt eventueel ook azijn gebruiken en de onderdelen erin laten weken voor een paar uur. Hierna zijn de stappen verschillend afhankelijk van je kraan. Soms moet je een nieuwe pakking plaatsen aan het kraanhuis, ook wel een rubberring genoemd. Loodgieter Amsterdam biedt uiteenlopende service aan wanneer je kraan lekt of er andere problemen zijn. De hierboven genoemde stappen zijn een leidraad die je kunt gebruiken als liever zelf het heft in handen wilt nemen. Toch raden we sterk aan om zeker bij zo’n zaken een specialist in te schakelen. Als je echt dringend uit de nood geholpen wilt worden kun je altijd contact opnemen met de spoedservice. Wanneer het alle spuigaten uitloopt staan de specialisten binnen de kortste keren aan je deur om je te helpen

  https://www.loodgieter-amsterdam.net/

  Categories: Huishoudelijk

  Tags:

  Comments are currently closed.