• Wat is het verschil tussen een aankoopmakelaar en een verkoopmakelaar?

  2binsite

  Wanneer je een huis gaat kopen of verkopen is het fijn als je bij een goede makelaar terecht kunt. Grofweg gezien zijn er twee soorten makelaars: verkoopmakelaars en aankoopmakelaars. Het verschil tussen die twee leggen we je in het artikel hieronder uit.

   

  Als verkoper of koper ben je niet verplicht een makelaar in te schakelen om je te helpen bij het kopen of verkopen van je huis. Een makelaar heeft echter veel kennis van zaken en weet precies hoe hij een dergelijke koop of verkoop moet aanpakken. Het inschakelen van een makelaar is dus zeker wel aan te raden.

  Het verschil

  Het verschil tussen een aankoopmakelaar en een verkoopmakelaar zit hem in de partij voor wie de makelaar de belangen behartigt. Een makelaar is namelijk nooit volledig onpartijdig en zal dan ook voornamelijk de belangen proberen te behartigen van de koper óf de verkoper. Een goede makelaar zal echter altijd een goede middenweg proberen te zoeken, zodat beide partijen tevreden zijn met de verkoop. 

  Aankoop vs. verkoop

  Een aankoopmakelaar behartigt de belangen van de kopers. Hij adviseert de koper in het bezichtigen en in het kopen van een woning. Ook probeert een aankoopmakelaar een woning aan te kopen voor een zo laag mogelijke prijs en natuurlijk met de meest gunstige voorwaarden voor de koper.

   

  Een verkoopmakelaar behartigt dus juist de belangen van de verkopende partij. Hij adviseert de verkoper en helpt deze met het verkopen van zijn woning voor een zo hoog mogelijke prijs. Hij probeert dan natuurlijk ook de meest gunstige voorwaarden voor de verkoper te regelen. Wilt u uw huis in de regio Roosendaal verkopen? Uw huis verkopen in Roosendaal en omgeving doe je via Van der Eijken Makelaardij.

  Het takenpakket

  Zowel een verkoopmakelaar als een aankoopmakelaar hebben voor een groot deel dezelfde taken. De makelaar bepaalt de waarde van een woning, voert onderhandelingen en controleert de juridische stukken. Zo wordt je goed geholpen bij zowel het kopen als het verkopen van een huis. Er zijn makelaars die zich specialiseren in verkoopmakelaardij of aankoopmakelaardij, maar er zijn ook meer dan genoeg makelaars die beide diensten aanbieden. 

  Categories: Woningen

  Comments are currently closed.