• Wat doet een goede portretfotograaf?

  2binsite

  Als je portretfoto’s laat maken, wil je natuurlijk wel dat ze mooi zijn. Fotograaf is echter een vrij beroep en je hebt hier dan ook geen opleiding voor nodig om dit uit te oefenen. Er zijn dus ook een hele hoop mensen die een stuk minder goed kunnen fotograferen. Ben je op zoek naar een goede portretfotograaf, houd dan onderstaande criteria in gedachten.

  Aandacht voor het model

  Het model is het belangrijkste deel van de foto, daarom is het belangrijk dat de fotograaf goed met je samenwerkt tijdens zo’n fotoshoot. Hij moet interesse in je tonen en met jou eisen in gedachte aan het werk gaan. Techniek is natuurlijk enorm belangrijk en de foto moet natuurlijk mooi belicht en scherp zijn, maar wanneer de fotograaf niet met jou bezig is en alleen met zijn camera, zal er nooit een mooie foto uitkomen.

  Omgaan met spanning

  Een goede portretfotograaf kan omgaan met spanning. Veel mensen vinden het namelijk best spannend om op de foto te gaan. Dat is heel normaal, maar het kan er ook voor zorgen dat je minder zelfverzekerd op de foto komt te staan. De fotograaf hoort je hier doorheen te helpen. Hij stelt je op gemak en loopt met je door het proces. Hij zorgt ervoor dat je je tijd kunt nemen om de foto te maken en laat je lachen.

  Techniek

  Hierboven benoemen we al eventjes dat een goede portretfotograaf niet alleen bezig is met de techniek. De techniek is echter zeker wel belangrijk bij het maken van portretfoto’s. Kies geen fotograaf waarvan je de foto’s die op zijn of haar website staan niet mooi vind, je moet namelijk ook van de stijl van de foto’s houden. Iedere fotograaf heeft zijn eigen stijl

  Niet te duur?

  Wil je niet al te veel geld uitgeven aan een mooie, professionele foto? Linkfotografie heeft in zijn fotostudio in Utrecht speciale profielfotodagen waarop je een mooie, professionele profielfoto kunt laten maken voor een klein prijsje.

  Categories: Fotografie

  Comments are currently closed.