• Wandelen onder de mediterraanse Zon

  Op wandelvakantie en drie van de zeven dagen regen? Ga dan ook op wandelvakantie in Nederland of Duitsland. Zuid-Europa is niet alleen goed voor een strandvakantie of voor een culinaire retreat, je kunt er uiteraard ook goed wandelen. In deze blog post presenteren we je de beste wandeltochten on de mediterraanse zon. 

  De Camino de Santiago 

  Onder de Camino wordt in de eerste plaats de Camino Francés begrepen, de hoge middeleeuwse verkeersas van Noord-Spanje, die van de Pyreneeën naar het graf van Sint-Jacob leidt en de koninklijke steden Jaca, Pamplona, Estella, Burgos en León met elkaar verbindt. Echter, de Camino begint in allerlei uithoeken in Europa, inclusief Nederland. Als je wilt, kun je als pelgrim maandenlang op de Santiago de Compostela route onderweg zijn. Echter, als je wat garantie op zon wilt hebben, kun je het beste de Camino Frances of de Camino Portugues vanuit Portugal doen. 

  Griekenland

  Griekenland biedt een complex en gevarieerd landschap. Van de ruige schoonheid van de bergen in het noorden tot de kristalheldere stranden in het zuiden, dit land heeft een optie voor elke smaak. Verover Mount Olympus, het huis van de Griekse Goden, of ga wandelen op Kreta en ontdek het andere Griekenland. Of beter nog, doe beide! Van het noorden tot het zuiden, wandelen in Griekenland is altijd een spannend avontuur. Het allerbeste? Een flinke garantie op zon!

  De GR20 op Corsica

  Zon? Zeker op  Corsica. De GR20 Corsica is een voetpad dat het hele eiland doorkruist en ongeveer van Noord naar Zuid loopt. Door de outdoor-schrijver Paddy Dillon werd de GR20 beschreven als “een van de mooiste wandelpaden ter wereld”. Het hele pad is ongeveer 180 km lang, kent 12.000 hoogtemers en is onderweg goed aangegevens. De route wordt beschouwd als de moeilijkste van alle Grand-Randonnée routes en bestaat uit twee delen: het noordelijke deel, tussen Calenzana en Vizzavona en het zuidelijke deel, tussen Vizzavona en Conca. De wandeling duurt voor de meeste wandelaars per jaar ongeveer 15 dagen.

  Sicilië

  Met zijn vulkanische eilanden, ruige kustlijnen en schitterende blauwgroene wateren biedt Sicilië enkele van de meest dramatische kustlandschappen op aarde, samen met een keur aan prachtige paden.Of je nu op zoek bent naar een wandeling van één dag of een hele vakantie, je vindt het hier. Om hitte, drukte en hoge prijzen te vermijden, kom je in het voorjaar of het vroege najaar. Of wil je 100% zon? Dan sowieso de zomer.

   

  Categories: Hobby en vrije tijd

  Comments are currently closed.