• Wandelcoaching een keer proberen?

  Cookiebeleid

  Jij wilt wandelcoaching een keer proberen. Kan dat?

  Voor de behandeling van een burn-out zijn er zeer veel verschillende methoden. Niet alleen qua inhoud kunnen deze verschillen, maar ook in de uitvoer. Bij Liberi kiezen ze voor een bewezen methode met een uitvoer waarvan het extra effect wetenschappelijk onderschreven wordt: wandelcoaching. Wil jij wandelcoaching een keer proberen? Lees dan hier hoe.

  Wandelcoaching is een nieuw fenomeen. Veel mensen hebben voordat ze beginnen met coaching van Liberi, hier nog geen ervaring mee. Desondanks is het voor veel van onze coachess een doorslaggevende factor om juist voor onze coaching te kiezen. Mensen die voorafgaand aan hun coaching traject nog geen ervaring met wandelcoaching hadden, worden tijdens hun traject enthousiast. Maar hoe weet je nu zeker of het iets voor jou is? Dat kun je misschien inschatten, maar ik denk dat je nog wat meer informatie nodig hebt om een goed beeld te kunnen vormen. Die informatie geven wij je graag. Wil je wandelcoaching een keer proberen? Dat kan bij ons.

  Waarom wij kiezen voor wandelcoaching

  De methodes die Liberi hanteert, zijn allemaal wetenschappelijk onderbouwd. Dat vinden wij zeer belangrijk. Onze coaches zijn er om jou te begeleiden en te helpen om je burn-out te overwinnen. De effectiefste manier om dat te doen, is met behulp van een methode die wetenschappelijk wordt onderschreven en die zich al in de praktijk heeft bewezen.

  Ons Fasenplan voorziet in de inhoudelijke aanpak van jouw burn-out. Deze manier van werkenb is door Liberi zelf ontwikkeld aan de hand van de nieuwste technieken, kennis en inzichten en onze coaches zijn hierin geschoold. Het plan bestaat uit vier verschillende fases die jou stap voor stap begeleiden naar een volledig en blijvend herstel van jouw burn-out.

  Om ervoor te zorgen dat ons Fasenplan optimaal werkt, hebben wij dit gekoppeld aan een specifieke manier waarop wij het coaching proces uitvoeren: met wandelcoaching. Wandelcoaching wordt door ons specifiek toegepast bij (ernstige) stress en een burn-out. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de combinatie van wandelen en coaching kan zorgen voor een effectievere aanpak van je problemen en een sneller herstel.

  Wat zijn de effecten?

  Met wandelcoaching ga je samen met jouw burn-out coach lekker de vrije natuur in. De voordelen hiervan merk je direct. Zo is het een stuk fijner om gecoacht te worden in de natuur dan tussen vier muren, geniet je van de frisse buitenlucht en ben je direct gezond bezig voor geest en lichaam omdat je tijdens de coaching fysieke inspanning levert.

  Deze effecten hebben vooral een voordelige uitwerking op hoe jij de coaching beleeft. Uit diverse onderzoeken blijkt dat de natuur helpt om stress te verlagen. Dit is een belangrijke reden voor ons om de natuur in te gaan zodra dit kan.

  Ik wil wandelcoaching een keer proberen. Kan dat?

  Om erachter te komen of dit ook echt iets voor jou is, kun je wandelcoaching gerust een keer proberen. Je gaat dan met een coach bij jou in de buurt en die bij jou past de natuur in en ervaart direct hoe deze unieke methode van Liberi werkt.

  Wil je wandelcoaching een keer proberen, neem dan contact met ons op. Bel ons of vul het formulier op de contactpagina in. Wanneer je dit formulier invult, nemen wij binnen 24 uur contact met je op. Hierna volgt een telefonisch consult met uitleg en een papieren consult waarbij je de 4DKL-test maakt. Deze officieel erkende stresstest geeft een accuraat beeld van hoe het met jouw stressniveau gesteld is. Jouw burn-out coach gebruikt de resultaten van deze test om je coaching op maat te kunnen bieden.

  Je maakt vervolgens een afspraak en gaat hierbij samen de natuur in. Zo ga je wandelcoaching een keer proberen en weet je direct of dit ook voor jou een plezierige en effectieve methode is. Na afloop van de intake sessie met wandelcoaching krijg je een verslag en behandeladvies. Heb je een klik met jouw coach? Dan kun je direct door met de behandeling. Wil je een andere coach proberen, dan kun je opnieuw een vrijblijvende intake met een wandelcoach doen.

  Voor wie is het geschikt?

  Wandelcoaching een keer proberen, kan natuurlijk nooit kwaad. Temeer omdat wij deze methode niet alleen hanteren om je te laten herstellen van een burn-out. Ook bij overspannenheid of (ernstige) werkstress gaan we de natuur in. Zelfs als je geen problemen ervaart, maar coaching wilt gebruiken voor persoonlijke groei of om verder te komen in je carrière, is wandelcoaching een uitermate effectieve methode.

  Wij kennen de symptomen van stress en een burn-out als geen ander. Sommige symptomen kunnen het misschien moeilijk maken om naar buiten te gaan voor wandelcoaching. Denk daarbij aan zaken als:

  • Het vermijden van bepaalde plaatsen
  • Gevoel van angst voor een onbekend gevaar
  • Een paniekstoornis of last van paniekaanvallen
  • Hartkloppingen

  Dit zijn symptomen die er wellicht voor zorgen dat je niet naar buiten durft of voor je gevoel niet naar buiten kunt. Wandelcoaching een keer proberen is dan niet direct een optie. Je coach zal dan eerst samen met jou werken aan je angst en/of symptomen. In een later stadium kunnen jullie dan nog altijd de natuur in.

  Voor wie last heeft van een fysieke beperking of handicap, of wie bijvoorbeeld in een rolstoel zit, is het altijd mogelijk om te zorgen voor geschikte routes. Wij willen wandelcoaching voor zoveel mogelijk van onze coachees mogelijk maken. Voor iedereen geldt dat er samen met je coach gezocht wordt naar een ideale omgeving en passende intensiteit. Waar je naartoe gaat, is deels afhankelijk van de mogelijkheden bij jou in de omgeving. Overal is echter wel een mooi stuk natuur, een park, bos, weilanden, hei of een kustgebied te vinden. Meld je daarom vandaag nog aan voor een vrijblijvende intake en ga werken aan verbetering en/of herstel samen met een gespecialiseerde coach.

  https://liberi.nl/

  Categories: Gezondheid

  Tags: , , , ,

  Comments are currently closed.