2Binsite Artikel Website
Image default
Bedrijven

Waarom inzetten op marketing automation?

Met een krachtige marketing automation software kunt u alle marketingactiviteiten centraliseren en stroomlijnen. Zo spaart u manueel werk uit, wat de efficientie van uw team ten goede komt. 

Nog niet overtuigd? Ontdek dan snel de voordelen van marketing automation:

Voordeel #1: meer en betere leads

Marketing automation geeft u meer inzichten in wat uw potentiele klanten doen. Wat doen ze? Welke informatie zoeken ze? Hoe bereiken ze uw website? Al deze momenten worden in de marketing automation software bijgehouden, zodat u perfect weet in welke fase een prospect zich bevindt. Dat laat u toe om heel specifieke boodschappen te versturen. U kiest de juiste boodschap op het juiste moment. Zo krijgt u meer en betere leads.

Voordeel #2: hogere ROI

De ROI vertelt iets over het rendement van uw investering. Marketing automation heeft een positief effect op uw ROI. Het laat u toe om heel precies te meten waar leads, conversies en verkopen vandaan komen. Zo kunt u de ROI van elke campagne analyseren en optimaliseren. U verhoogt uw omzet tegen een lagere kost. 

Enkele onderzoeken toonden aan dat bedrijven die investeerden in marketing automation hun ROI zagen stijgen met gemiddeld 44%. Indrukwekkend, toch?

Voordeel #3: betere relatie met klanten

Een ander voordeel van marketing automation is dat deze software uw klantrelaties verbetert. Hoe dat komt? Omdat alle content gepersonaliseerd is. Dat maakt de inhoud relevanter – iets wat een lead of klant altijd zal apprecieren. Het zal geen verrassing zijn dat een goede klantenrelatie ook een positieve invloed heeft op uw omzet. 

Voordeel #4: tijdsbesparing

Zoals de term al doet vermoeden, draait het bij marketing automation om het automatiseren van bepaalde taken. Dat levert een mooie tijdsbesparing op. Eén marketingmedewerker wordt dus op slag productiever. Er wordt ook minder tijd verspilt met het zoeken naar de juiste informatie of het gebruik van foutieve data. In grote bedrijven kan marketing automation zelfs op uw personeelskosten besparen, omdat er minder werknemers nodig zijn om hetzelfde resultaat te bereiken. 

Voordeel #5: centraal en up-to-date

Gegevens van leads en klanten worden niet alleen door de marketingafdeling gebruikt, maar ook door andere business units. Daarom is het belangrijk dat alle data up to date zijn. Marketing automation software zorgt voor een gecentraliseerde aanpak, waardoor iedereen over de meest recente gegevens beschikt. 

Conclusie

De voordelen van marketing automation kunnen we echt niet negeren. De software zorgt voor een hogere ROI, meer leads, en een betere klantenrelatie. Daarnaast levert het een mooie tijdsbesparing op voor uw marketingteam en verloopt de samenwerking met andere bedrijfsonderdelen veel vlotter. Er zijn dus redenen genoeg om te investeren in marketing automation. 

Gerelateerde artikelen

Waterpomp kopen? Goed idee!

Karten Eindhoven is ontzettend leuk om te doen

Automatisch handelen in Bitcoin