2Binsite Artikel Website
Image default
Auto’s en Motoren

Waar moet je op letten als je een aanhangwagen gaat kopen?

Een aanhanger kopen komt in tal van situaties van pas. Wil je bijvoorbeeld afval afvoeren na een verbouwing of materiaal aanvoeren om thuis te gaan klussen? Dan is een goede aanhanger onmisbaar. Maar de juiste aanhangwagen aanschaffen, zoals een Anssems aanhangwagen kopen bij J van Laar Trading, is niet gemakkelijk. Want welke moet je kiezen? In dit artikel leggen we je uit waar je op moet letten als je een aanhangwagen wilt kopen!

Welk type aanhangwagen is wenselijk?

De eerste vraag die je je moet stellen als je plannen hebt om een Anssems aanhangwagen te kopen bij J van Laar Trading, is welk soort aanhangwagen je nodig hebt. Zo kun je kiezen voor gesloten aanhangwagens (handig bij regen), maar ook voor bak aanhangwagens en grote plateau aanhangwagens. Verder zijn er nog kippers, autotransporters en multitransporters. Bedenk vooraf waarvoor je jouw aanhangwagen wilt gebruiken, zodat je de voor jou beste keuze maakt!

Wat is het laadvermogen dat je nodig hebt?

Als je een eigen klusbedrijf hebt en regelmatig schuurtjes of muren en dergelijke sloopt, heb je natuurlijk een aanhangwagen nodig met een groter laadvermogen en sterkere assen dan wanneer je als hovenier alleen bladafval en takken wilt vervoeren. Vraag daarom goed na bij de specialist welke Anssems aanhangwagen te kopen bij J van Laar Trading verstandig is in jouw situatie.

De grootte van de aanhangwagen

Naast het laadvermogen van je aanhanger, is de omvang natuurlijk een punt van aandacht. Wil je grote spullen vervoeren, lange spullen of brede spullen? Zorg dan dat je een aanhanger koopt met voldoende ruimte in de lengte en breedte.

Het remsysteem van je aanhanger

De remsystemen van aanhangwagens zijn cruciaal om veilig over de weg te kunnen. Maar er is meer belangrijks aan het remsysteem. Remmen slijten en moeten na verloop van tijd vervangen worden. En dan is het wel handig als er goede vervangende materialen beschikbaar zijn. Kies je voor een goed merk remsysteem, dan weet je zeker dat je in geval van nood het remsysteem snel en op een veilige manier kunt vervangen.

De garantie

Let zeker ook op de garantietermijn die op de aanhangwagen zit. Minstens één jaar garantie met eventueel een verlenging tot twee jaar op de aanhangwagen constructie en (onverhoopte) productiefouten is de standaard. Let hierop als je een aanhangwagen gaat kopen!

 

Gerelateerde artikelen

Rij met een schone vrachtwagen de wasstraat van Truckwash1 uit

Brandstofverbruik verminderen

Nieuwe motorolie nodig of zijn je velgen aan vervanging toe? Paruzzi heeft beide op voorraad

4 redenen om te kiezenvoor rijschool Veldkamp in Den Haag

Auto verkopen

Informeer goed wat een bedrijfsauto of bedrijfswagen leasen inhoudt