• Voorkom inbraak in je huis of pand

  Hoewel het aantal inbraken wel afneemt, op grond van de laatste cijfers, is het wel cruciaal om voorzorgsmaatregelen te nemen. Je treft toch liever geen ongewild persoon in je huis of pand aan?

  Inbraaktips

  • Leg uw dure juwelen en contact geld binnen een kluisje binnen huis. Of huur een kluis bij de bank.
  • Heb je toch cash? Verstop het dan niet binnen een oude sok of onder een matras.
  • Verstop de huissleutel niet buiten onder de mat of binnen de tuinkabouter. Iedereen is hiervan op de hoogte, ook inbrekers. Koop een klein sleutelkluisje voor in de schuur.
  • Registreer dure aankopen, zodat ze moeilijk door te verkopen zijn.
  • Zorg ervoor dat artikelen zoals iphones na een diefstal niet door te verkopen zijn.
  • Verzamel geen grote bedragen aan cash binnen je huis.

  Eveneens met je spullen zijn voorzorgsmaatregelen te nemen:

  Naast veiligheidssloten zijn er nog veel meer maatregelen die je kunt nemen om de kans op een inbraak te beperken:

  • Doe altijd je deur op slot, ook als je maar vijf minuten weg bent.
  • Ook als een camera. Dit kan eveneens een nepcamera zijn, ter afschrikking.
  • Laat geen ramen open staan op de tweede of derde verdieping.
  • Zorg dat er geen ladder, container o.i.d. tegen uw huis aan staat.
  • Een alarm schrikt inbrekers vaak af.

  Inbraken in Nederland

  Terwijl de inbraakcijfers dalen worden inbrekers wel steeds slimmer. Er is maar een compact kaartje zoals een bankpas of klantenpas voor nodig om binnen 30 seconden binnen te breken. Precies wanneer je even snel de hond uitlaat en het niet nodig vindt om de deur op slot te doen.

  In 2014 werd er nog gangbaar 250 keer per dag ingebroken binnen Nederland. Een excessief fors cijfer. Vandaag de dag zijn deze cijfers wel iets gedaald, maar alsnog liegen de cijfers er niet om. Zodra u op Schiermonnikoog woont heeft u niets te vrezen. Daar is de afgelopen 2 jaar geen één inbraak geregistreerd.

  Inbraak voorkomen

  De meeste inbraken worden overdag gepleegd. Zodra veel mensen aan het werk zijn, de kids op school en de buurt redelijk uitgestorven is. Eveneens in vakantieperiodes is er een top aan inbraken.

  Maatregelen treffen

  Er zijn verschillende soorten veiligheidssloten, zoals bijzetsloten, meerpuntssloten en insteeksloten. Een expert binnen sloten als voorbeeld een slotenmaker 365 amsterdam kan u alles vertellen over deze veiligheidssloten en inbraakpreventie.

  Het is aan te raden om veiligheidssloten op uw deuren te plaatsen. Dit zijn speciale sloten, vervaardigd van extra sterk en duurzaam substantie. Daarnaast zijn de sloten zo vervaardigd dat het voor inbrekers erg lastig is om deze sloten open te breken.

  Een belangrijke maatregel om inbraak te voorkomen is goede sloten. Sloten op uw deuren maar zoals eveneens op uw schuifpui zijn belangrijk. Oude, verweerde sloten zijn gemakkelijk open te krijgen waardoor de kans op inbraak toeneemt. Inbrekers zien snel genoeg binnen welke staat uw slot is. Zorg daarom voor extra veilige sloten op uw deuren.

  Zoals hierboven al gesteld dient de schuifpui niet vergeten te worden bij het zetten van kersverse sloten. Een schuifpui is zeer inbraakgevoelig, vooral omdat veel mensen hier een zwak slot op gezet hebben.

  Hedendaags hebben veel buurten een WhatsApp-groep voor buurpreventie. Zodra er verdachte personen of verdachte omstandigheden zijn gesignaleerd wordt dit binnen de groep gezet. Maar dit voorkomt lang niet altijd een inbraak in je huis. Het nemen van voorzorgsmaatregelen is daarom erg cruciaal.

   

  Categories: Aanbiedingen

  Comments are currently closed.