2Binsite Artikel Website
Image default
Gezondheid

Vitamine B

Vitamines zijn erg belangrijk voor ons lichaam. Het zijn chemische verbindingen die niet kunnen ontbreken in ons lichaam. We hebben ze nodig om te functioneren, om te herstellen en om te groeien. In totaal zijn er dertien verschillende vitaminen te onderscheiden. Vandaag ga ik het hebben over vitamine B.

Met betrekking tot gezondheid en spiergroei is vitamine B het belangrijkste, dus vooral bodybuilders zien vitamine B als een essentiële vitamine. Vitamine B bestaat uit acht vitamines die allemaal oplosbaar zijn in water, wat inhoudt dat ze het lichaam verlaten via je urine. Het verschil tussen vet oplosbare vitamine en water oplosbare vitamine is dat de water oplosbare vitamine alle tijden ingenomen kan worden. Je kan niet ziek worden door een overdosis hieraan. Alle acht vormen van vitamine B hebben allemaal hun eigen taak in de stofwisseling. Een taak hebben ze gemeen met elkaar: zorgen dat je gezond blijft.

Al de vitamines B hebben de taak om stoffen om te zetten tot energie. Wel heeft elke vitamine B een extra taak die uniek is. Zo heeft vitamine B1 de taak om de zenuwcellen en het hart goed te laten functioneren. B2 zorgt voor gezonde ogen en een gezonde huid. B3 verwerkt alcohol en is van belang voor de vertering en het zenuwstelsel. Vitamine B5 is goed voor de productie van energie uit vetten, B6 heeft de taak om een bijdrage te leveren aan een goed immuunsysteem en vitamine B7 is stimulerend voor de haargroei. Een tekort van B7 kan zelfs leiden tot haaruitval. B9 is van belang voor een correct functionerend darmstelsel en voor het aanmaken van rode bloedcellen. Vitamine B12, de laatste van de B-reeks, heeft een overlappende functie. Deze werkt voor het aanmaken van rode bloedcellen en het functioneren van het zenuwstelsel.

De vitamine B heeft verschillende functies en is van belang voor een gezond lichaam. Vitamine B kun je altijd innemen, er kan geen sprake zijn van een overdosis. Voedingssupplementen zijn dus een handig middel om een tekort aan vitamine B aan te vullen. Er zijn verschillende bedrijven die dit soort producten aanbieden. Jarrow en dit bedrijf zijn hier voorbeelden van. Ze bieden een brede lijn van supplementen aan.

http://www.topvitamins.nl/

Gerelateerde artikelen

Welke Noten zijn er allemaal gezond?

Hoe voorkom je moedervlekken?

Alles over Crest Whitestrips