• Vervangen van de centrale afzuiging van uw woning bij defect

  Na het douchen of koken is het normaal gesproken zo dat condens niet op de ramen blijft zitten wanneer u een afzuigkap of ventilator hebt geïnstalleerd. Na het koken moet er dan ook geen kooklucht blijven hangen. En een ventilatiesysteem zou al helemaal geen lawaai moeten maken. Is dit allemaal wel het geval? Dan is het van belangrijk om de centrale afzuiging te laten vervangen. De centrale afzuiging hoort er namelijk voor te zorgen dat uw woning vrij blijft van luchtjes van bijvoorbeeld het koken en van de warme lucht van bijvoorbeeld het douchen. Er kan dan bijvoorbeeld gekozen worden voor het vervangen van de centrale afzuiging door mechanische ventilatie. Men kan de mechanische ventilatie laten aanleggen door een specialist in ventilatie.

  Gebalanceerde mechanische ventilatie laten aanleggen

  Een goede ventilatie is van groot belang wanneer u frisse lucht continu wilt laten binnenkomen. Goede ventilatie is dan ook vooral prettig voor uzelf. De binnen lucht wordt door het ventileren namelijk continu ververst. De lucht die geproduceerd wordt door de badkamer, de keuken en het toilet is vuil en vochtig en wordt door het ventilatiesysteem gefilterd en afgevoerd. Vervolgens wordt dezelfde hoeveelheid lucht toegevoerd in de slaapkamers en in de woonkamer. De hoeveelheid lucht in huis blijft dus altijd gelijk. Dit heet gebalanceerde ventilatie. Gebalanceerde mechanische ventilatie aanleggen kunt u laten doen door een specialist. Deze kan uw centrale afzuiging vervangen. Hiermee kunt u verstandig ventileren. Zo is het mogelijk om deze op de afwezigstand te zetten als u niet in huis bent, deze op de aanwezigstand te zetten als u wel thuis bent, maar geen handelingen doet die met lucht of water te maken hebben, en de koken/douchestand.

  Goede schoolventilatie door mechanische ventilatie te laten aanleggen

  Herinnert u zich de muffe klaslokalen van vroeger nog? Dat is helemaal niet nodig! Met het mechanische ventilatie aanleggen of de centrale afzuiging vervangen, blijft frisse lucht continu toestromen. In klaslokalen zijn veel mensen en kinderen aanwezig en als daar niet goed geventileerd wordt, dan ontstaat daar langzaamaan een tekort aan zuurstof en een teveel aan koolzuurgas. Hierdoor kunnen de mensen en kinderen in die ruimte weer last krijgen van allergische reacties zoals astma, hoofdpijn en benauwdheid. Kinderen zijn hier vaak extra gevoelig voor, daarom is het belangrijk dat de ventilatie op schoon naar behoren werkt. Het is belangrijk om als school zijnde tijdig de centrale afzuiging te laten inspecteren en wanneer nodig te laten vervangen. Dit kan bijvoorbeeld vervangen worden door gebalanceerde mechanische ventilatie.

  Categories: Zakelijke dienstverlening

  Tags: ,

  Comments are currently closed.