• Verschil tussen gepelde en ongepelde Hennepzaad

   

  Hennepzaad gepeld of ongepeld

  Hennepzaad kun je zo wel gepeld als ongepeld krijgen. De ongepelde variant bevat meer voedingstoffen dan gepelde hennepzaad. Echter is dit percentage erg gering, en maakt het niet zo heel veel uit welke je neemt. Ongepelde hennepzaad is wel makkelijk te behandelen. Zeker wanneer je beschikt over een vijzel. Hoe je dit aanpakt? Je doet ongeveer 1 eetlepel in de vijzel, en stampt deze dan vervolgens fijn. Dit hoeft niet heel fijn te zijn, het is juist lekker om de stukjes iets groter te houden.

   

  Smaak hennepzaad

  De smaak van hennepzaad is nootachitg. Wanner je een noten liefhebber bent, dan zal de hennep zeer goed bij je in de smaak vallen. De zaden zijn een goede aanvulling voor je ontbijt maar gaan over gemakkelijk over een salade. Strooi bijvoorbeeld een handjevol gepelde hennepzaden over je salade met geitenkaas of zalm.

   

  Wat maakt hennepzaad gezond?

  De hennepzaden zijn om heel wat redenen super gezond. Er zitten vele goede voedingsstoffen in, die zeer goed door ons lichaam op worden genomen. Er zitten vele complexe eiwitten in. Complexe eiwitten zijn opgebouwd uit aminozuren en daarom kan ons lichaam ze zeer goed opnemen. Ook zitten er verschillende omega’s in. Onder andere omega 3, 6 en 9. De verhouding tussen een stuk zalm vs hennepzaad, is dat er in de zaden 8x meer omega vetzuren zitten.

   

  http://www.hennepzaad.info

  Categories: Gezondheid

  Tags: , ,

  Comments are currently closed.