• Van msds sheets tot transparantie: hoe creëer je een veilige werkplek

  Een veilige werkplek is een relatief en abstract iets. Want wanneer is een werkplek nou écht veilig? Omdat dit vrij subjectief is, zijn er geen harde eisen waaraan voldaan kan worden om te bepalen of een werkplek veilig is. Wel kun je als werkgever enkele maatregelen nemen om de werkplek zo veilig mogelijk te maken. In deze blog vertellen we je meer!

  Emotionele veiligheid

  Als werkgever denk je wellicht eerst aan de fysieke aspecten van een veilige werkomgeving. Maar emotionele veiligheid is minstens zo belangrijk. Door jouw werknemers een emotioneel veilige werkplek te bieden, zullen zij zich beter op hun gemak voelen. Je kunt een emotioneel veilige werkplek creëren door open en transparant te zijn. Daarnaast is het belangrijk dat werknemers zich gehoord voelen en het gevoel hebben dat ze mogen zeggen wat ze willen. Dit bevordert de samenwerking, omdat eventuele frustraties dan sneller geuit zullen worden. Ook werkt het motiverend voor de werknemers als zij zich op hun gemak voelen binnen het bedrijf.

  Msds sheets voor gevaarlijke stoffen

  Ben jij werkgever binnen een bedrijf dat werkt met gevaarlijke stoffen? Dan dien je enkele maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat jouw werknemers zo veilig mogelijk kunnen werken. Het maken van msds sheets is een van de vele verplichten waar je als werkgever rekening mee dient te houden. Msds sheets zorgen ervoor dat iedere werknemer op de hoogte is van alle relevante informatie met betrekking tot de gevaarlijke stoffen waarmee wordt gewerkt.

  https://www.devibfabriek.nl/msds-material-safety-data-sheet/

  Categories: Bedrijven

  Tags: , ,

  Comments are currently closed.