2Binsite Artikel Website
Image default
Vakantie

Tips voor de beste vakantie

Ga je op vakantie? Ze zeggen weleens dat de reis belangrijker is dan de bestemming. Met die uitspraak wordt eigenlijk bedoeld dat het uiteindelijke doel van op vakantie gaan, nieuwe indrukken opdoen is (en misschien wel tot nieuwe inzichten komen). Een geslaagde vakantie begint dus met een positieve stemming. Toch zal in de praktijk blijken dat je o, zo positieve stemming al snel omslaat als de bestemmingsaccommodatie vies blijkt tegen te vallen. Met andere woorden: zorg dat je je van tevoren goed inleest, want alleen zo voorkom je dat je voor nare verrassingen komt te staan. Op zoek naar een aangename en unieke beleving? Overweeg dan ook eens een verblijf in een Bed and breakfast. Nederland is tal van Bed and breakfasts rijk. Weten waar je ze overzichtelijk kunt vinden? Op Bedanbreakfast4all.nl natuurlijk.

Kies ook eens voor een korte vakantie

In de eenentwintigste eeuw is het heel gebruikelijk: meerdere keren per jaar op korte (maar krachtige) vakantie gaan, in plaats van één keer in het jaar drie weken op de camping staan. Het doel van zo’n korte vakantie is natuurlijk er even tussenuit te zijn: je thuissituatie, school of werk achter je te laten en op te gaan in het moment. Een korte vakantie is ideaal voor het opdoen van nieuwe indrukken. Ga je op korte vakantie? Dan verblijf je eerder in een hotel dan op een camping. De reden spreekt voor zich: hotels bevinden zich in de stad, waar de actie is. Maar hotels zijn erg onpersoonlijk: alles is ingericht op massa. Ben je liefhebber van een persoonlijk en knus verblijf, dan moet je toch voor een Bed and breakfast kiezen. Een Bed and breakfast is een hotel op miniatuurformaat, met tal van verrassende voordelen.

Het fijne van Bed and breakfast

Verblijven in een gastvrij Bed and breakfast voelt als thuiskomen, of bij goede bekenden op bezoek gaan. Je wordt welkom geheten door de eigenaren van het Bed and Breakfast alsof je oude vrienden bent. Je kunt vaak genieten van heerlijk huisgemaakt ontbijt in een informele sfeer en setting. Je slaapt vaak op een kamer die knus is ingericht en deelt het onderkomen met slechts een handjevol andere gasten. Sommige mensen vinden een Bed and Breakfast misschien iets té persoonlijk, maar voor iedereen die liefhebber is van knusheid en sfeer is een Bed and Breakfast een ideaal alternatief voor een hotel. Je kunt vaak uitgebreid praatjes maken met de eigenaar of eigenaren en toon je je nieuwsgierigheid, dan kom je van alles te weten over de stad of de omgeving waarin je verblijft. Zo kun je de mooiste plekjes in no time vinden.

Gerelateerde artikelen

De leukste bezienswaardigheden om met de auto te bezoeken in Bilbao

Een vakantiewoning in het zuiden

Bed & Breakfast in Amsterdam

De vakantie-tips anno 2018

Een visum aanvragen: Turkije moet toestemming geven voor je bezoek

Tips voor een vakantie in Nederland