• Twee manieren

  Je houdt van hout en vooral van houten picknicktafels. Van die grote, ruw houten met aan de randen van de planken nog van die onregelmatig gevormde stukken schors. Er zijn verschillende manieren om aan zo’n tafel te komen. We zullen er hieronder twee beschrijven.

   

  Manier 1

  Plant een boompje. Verzorg dit goed en afhankelijk van de soort hebt u na ca. zes tot honderd jaar een flinke boom. Nu is het tijd om deze om te zagen. Neem de nodige voorzorgen, waarbij u bijvoorbeeld moet denken aan goed materiaal, vakkundigheid en een vergunning. Kies uit de stam een mooi gedeelte van ongeveer 2 meter lang. Zaag dit met een cirkelzaag tot grove planken waar u aan beide kanten de schors aan laat zitten. Verzaag een smaller deel van de stam tot kleinere hulpplankjes. Deze mogen schorsloos zijn. Gebruik de grote planken voor het tafelblad en de zitbanken en maak het frame van de picknicktafel van de kleinere plankjes. Zorg dat alles stevig genoeg in elkaar zit om een paar honderd kilo mens te dragen.

   

  Manier 2

  Kijk op www.jaapdevriesermelo.nl en verbaas u over de prachtige picknicktafels op deze site. Bedenk dat dit u een stuk minder tijd, moeite en materiaal kost en dat u bovendien veel meer zekerheid hebt over de kwaliteit van de tafels.

   

  Weet u al welke van de twee manieren u kiest? Het hoeft niet moeilijk te zijn om aan een mooie, houten picknicktafel te komen.

  http://www.jaapdevriesermelo.nl/tag/picknicktafel/

  Categories: Woning en Tuin

  Tags:

  Comments are currently closed.