• Tuinkamers

  Er is niets fijner dan wanneer de zomer weer is aangebroken. Je kunt heerlijk ontspannen aan het strand, een dagje weg, leuke dingen doen en bovenal heerlijk in de zon liggen en uitrusten. De dagen zijn gevuld met leuke dingen en de in de avonden kun je eindeloos buiten blijven zitten. Het is dan ook niet leuk als de herfst weer dichterbij komt en je in de avond al snel naar binnen moet, omdat het anders te koud wordt. Urenlang bij de vuurkorf genieten van de zwoele zomeravond kan niet langer en het leven verplaatst zich weer naar binnen. Ben je echter een echt buitenmens en vind je het vreselijk als het zomerseizoen tot zijn einde komt en het niet langer meer mogelijk is om buiten te zitten door de dalende temperaturen, de eerder ondergaande zon en het slechtere weer? Verdiep je dan eens in de mogelijkheden voor tuinkamers. Tuinkamers bieden je namelijk de mogelijkheid om het gevoel te hebben volledig buiten te zitten en van het heerlijke weer en de natuur te genieten, zonder de vervelende aspecten van het buiten zijn: regen, wind en kou. Benieuwd hoe dit werkt? Lees dan verder! Een tuinkamer is een speciale kamer, die aan je woning is gebouwd en die als functie heeft om je het gevoel te geven dat je in de tuin zit, terwijl je veilig achter een muur zit. Dit werkt als volgt: tuinkamers hebben, net als een serre, een dak en afgesloten wanden. Hierdoor word je beschermd tegen invloeden van buitenaf en krijg je toch het gevoel dat je buiten bent. Anders dan bij een serre kun je de wanden echter openen, waardoor het bij beter weer mogelijk is om én beschut te zitten, én buiten te zijn. Tuinkamers bieden je dus tegelijkertijd bescherming tegen weersinvloeden en maken het mogelijk om buiten te zitten en te genieten van de tuin, de natuur en de frisse lucht.

  Tuinkamers in verschillende soorten en maten

  Tuinkamers zijn dus de oplossing voor het terugkerende probleem aan het eind van de zomer: je moet weer naar binnen. Tuinkamers maken het mogelijk dat je zelfs wanneer het regent nog heerlijk van de buitenlucht kunt genieten en niet halsoverkop naar binnen hoeft te vluchten met al je hebben en houden. Tuinkamers kunnen op de manier waarop je dat zelf wilt ingericht worden en zijn zo volledig bij het huis te betrekken. Het kan een plaats zijn waar je soms even gaat zitten, maar je kunt er ook een comfortabele plaats van maken waar je hele avonden kunt doorbrengen. Het belangrijkste is dat tuinkamers het mogelijk maken om lekker warm en droog van het buitenleven te genieten. Ook voor ouderen, die niet meer zo mobiel zijn dat ze gemakkelijk naar buiten kunnen, zijn tuinkamers een uitstekende oplossing. Tuinkamers worden vaak verward met serres en veranda’s, maar de verschillen zijn er wel degelijk.

  • Een serre is een vaste ruimte, eventueel met een deur, die aan de woning is gebouwd. Het doel van een serre is vaak uitbreiding van de oppervlakte van de woning of een verbetering van de lichtinval. Een serre wordt vaak gebruikt om in te zitten, bijvoorbeeld als er visite is of er gegeten wordt.
  • Een veranda is een verhoging naast de woning, die meestal naadloos aansluit op de hoogte van de drempel van de voor- of achterdeur. Een veranda kan worden gebruikt om in de zon te zitten en te ontspannen. Ook maakt de veranda het mogelijk om gemakkelijk bij de deur te komen.
  • Tuinkamers hebben, net als een serre, een dak en muren, maar bij tuinkamers is het mogelijk de muren weg te schuiven, zodat er een open ruimte ontstaat. Dit maakt tuinkamers eigenlijk een kruising tussen een serre en een veranda: het is mogelijk om zowel in een afgesloten als in een open ruimte te zijn.

  Op zoek naar de beste tuinkamer

  Als je geïnteresseerd bent in de aanschaf van een tuinkamer, kun je het beste eens op zoek gaan op het internet. Er zijn verschillende websites, die tuinkamers verkopen en waar je een kijkje kunt nemen op de website. Een voorbeeld is www.terhuurnebv.nl. Ter Huurne Glastechniek & Overkappingen is een bedrijf dat is gespecialiseerd in verschillende soorten tuinkamers en hier kun je dan ook goed terecht als je op zoek bent naar een dergelijke toevoeging aan je woning. Op de website is een overzicht te vinden van de verschillende soorten tuinkamers die er worden aangeboden. Er wordt een belangrijk onderscheid gemaakt tussen transparante vouw-schuifwanden of wanden met een kozijn. Het voordeel van volledig transparante wanden is dat je helemaal het gevoel hebt buiten te zijn, omdat je vrij zicht hebt door de wanden heen. Het nadeel is echter dat er altijd wat ruimte tussen de wanden bestaat, waardoor het nooit volledig lucht- en vochtdicht wordt in de tuinkamer. Dit probleem is er niet bij wanden met een kozijn: deze variant zorgt voor een winddichte afsluiting. Het is dus afhankelijk van wat je het meest belangrijk en het mooiste vindt, welke variant je het beste kunt kiezen. Naast tuinkamers biedt Ter Huurne Glastechniek & Overkappingen ook diverse andere producten aan, die een goede toevoeging aan je tuin kunnen zijn. Een klein overzicht:

  • serres
  • terrasoverkappingen
  • balkonbeglazing
  • lichtstraten
  • carports
  • windschermen

  Wat dus ook je wens is voor je tuin, je kunt bij Ter Huurne Glastechniek & Overkappingen terecht voor de aankoop en montage van kwaliteitsproducten.

  http://www.terhuurnebv.nl/tuinkamers

  Categories: Woning en Tuin

  Tags:

  Comments are currently closed.