• Total Cost of Ownership: A-merken een voordelige keuze op de lange termijn?

  Waar moet u op letten bij de aanschaf van uw blusmateriaal? Gaat u voor de voordeligste aanschafprijs? Of kiest u voor de beste oplossing op de lange termijn? In dit artikel leest u alles over A-merken en de zogenaamde ‘Total Cost of Ownership’.

  Besparen op de kosten met een A-merk hydrant

  Een hydrant, ofwel brandkraan, is bedoeld als een aftappunt voor water voor de brandweer. Door middel van een hydrant wordt de watervoorziening zeker gesteld door bluswater gelijk af te tappen van het drinkwaternet. Er bestaan bovengrondse- en ondergrondse hydranten. Een ondergrondse brandkraan wordt onder de grond geplaatst en is meestal zichtbaar op een tegel met een NEN 2159 aanduiding en daarnaast het opschrift “Brandkraan”. Een bovengrondse brandkraan heeft een opzetstuk dat deel uitmaakt van de gehele constructie. Via een bovengrondse brandkraan kunt u de brandslang rechtstreeks aansluiten door middel van een koppelstuk. Uiteraard heeft u keuze uit veel verschillende merken, formaten, en prijsklassen. Maar wat is nu de beste keuze? Het voordeel van een A-merk hydrant is een lagere Total Cost of Ownership. Door de hogere kwaliteit is een dergelijk hydrant voordeliger qua onderhoudskosten. De hydrant gaat langer mee en hoeft dus minder snel vervangen te worden dan een B-merk. Uiteindelijk bespaart u op de langer termijn dus kosten met de aanschaf van een A-merk hydrant.

  Wat betekent Total Cost of Ownership?

  Total Cost of Ownership is het totaalbedrag aan kosten voor het bezit van een product of het gebruik van een dienst gedurende de gehele levenscyclus. Behalve de aanschafprijs betreft het alle bijkomende kosten: van onderhoudskosten tot reparatiekosten. Vaak zijn A-merken bij aanschaf een stuk duurder. Maar bent u met een A-merk hydrant, monitor of blusschuimsysteem op de langere termijn toch niet goedkoper uit? A-merk producten hebben op de langere termijn vaak een lagere Total Cost of Ownership. Dit heeft vooral te maken met duurzaamheid en kwaliteit. A-merken gaan vaak langer mee en hebben gedurende levenscyclus minder onderhoud nodig. Dit scheelt uiteindelijk dus in de kosten. Als u wilt investeren in nieuwe blusmaterialen of blussystemen, kiest u dan voor blusmaterialen van de hoogste kwaliteit of met de laagste prijs? Eenmalig investeren in een kwalitatief beter product heeft uiteindelijk een positief effect op de totaalprijs.

  Blusmateriaal op basis van wet- en regelgeving

  Kenbri Fire Fighting adviseert haar klanten niet alleen standaard A-merken. Er wordt in eerste instantie gekeken naar de geldende wetten en regels omtrent brandveiligheid. Hierbij wordt gekeken aan welke wetten en regels u in uw specifieke situatie moet voldoen bij een bepaald brandscenario. Op basis van de technische richtlijnen die binnen deze regelgeving worden gesteld, wordt een passend advies uitgebracht. Uiteraard wordt hier ook rekeninge gehouden met kwaliteit, onderhoudsvriendelijkheid en het gebruiksgemak van het brandweermateriaal. Met blusmateriaal van de hoogste kwaliteit bent u verzekerd van gecertificeerde materialen waarmee u voldoet aan de wet- en regelgeving. Weet u niet zeker of uw blussysteem voldoet aan alle regels? Dan kunt u zich laten adviseren middels een zogenaamde GAP-Analyse. Hieruit komt naar voren of u ‘compliant’ bent met de wet- en regelgeving en leidt tot een advies voor eventuele verbeterpunten. Zo weet u zeker dat u op uw blussysteem kunt vertrouwen wanneer u erop aangewezen bent.

  Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen over Total Cost of Ownership? Of bent u benieuwd naar blusmaterialen van de hoogste kwaliteit? Neem dan contact op met Kenbri Fire Fighting of bezoek onze website voor een volledig overzicht van onze A-merken.

  https://www.kenbri.nl/NL

  Categories: Industrie

  Tags: ,

  Comments are currently closed.