2Binsite Artikel Website
Image default
Woning en Tuin

Tips voor het inrichten van een rustgevende slaapkamer

Je slaapt ongeveer één derde van je leven. Slaap is dan ook enorm belangrijk, het zorgt ervoor dat je gezond blijft en je je kunt blijven focussen. Je slaapkamer is dus ook erg belangrijk. Dit is de plek waar je even tot rust kunt komen. In dit artikel geven we je wat tips over hoe je je slaapkamer voor dat doel kunt inrichten.

 

Het inrichten van je slaapkamer doe je natuurlijk helemaal naar je eigen smaak. Toch zijn er een paar dingen waar je op kunt letten, zoals een goed bed. Heb je nu niet zo veel zin om al dat werk zelf te doen? Dan kun je een complete inrichting voor je slaapkamer bij Anselm Oome laten maken.

Ga voor licht

Een slaapkamer met veel ramen en een lichte inrichting komt direct schoner en strakker over. Een plek waar weinig afleiding is, zorgt voor rust. Daarbij zorgt een lichte plek ook voor veel meer rust in een ruimte. Natuurlijk wil je ‘s nachts wel dat het goed donker wordt, kies daarom voor goede, dekkende gordijnen.

Niet te druk

Veel printjes, spullen en texturen zorgen voor een drukke, volle ruimte. Om te voorkomen dat je in je slaapkamer te veel prikkels binnen krijgt, is het verstandig om te kiezen voor niet al te veel drukte. Je kunt bijvoorbeeld wel voor een behang met een patroontje kiezen, maar balanceer dat dan door de rest van je kamer wat rustiger in te richten. Kies dan bijvoorbeeld voor een effen dekbed.

Geen werkplek

Veel mensen richten hun slaapkamer ook in als thuiskantoor, vaak bij gebrek aan andere plek. Toch kun je er beter voor kiezen om je bureau ergens anders weg te zetten. Je slaapkamer is een plek waar je even tot rust wilt komen, dan wil je niet dat je hersenen in werkstand gaan. Ook andersom kan het erg vervelend werken. Als je in je slaapkamer gaat zitten om te werken, kan het zijn dat je veel meer moeite hebt met het concentreren op je werk.

Planten

Planten in een ruimte zijn altijd een goed idee en je slaapkamer is daar geen uitzondering op. Planten zorgen voor een frisse zuurstofaanvoer en zuiveren de lucht. Dat zorgt ervoor dat je tijdens je slaap ook gezonde lucht binnenkrijgt. Daarbij staat een plantje erg gezellig in de slaapkamer. Denk bijvoorbeeld aan een aloë vera plantje. Deze plantjes hebben niet veel licht en verzorging nodig, maar staan wel hartstikke goed in een ruimte zoals je slaapkamer.

 

Gerelateerde artikelen

Luxe tuinkamer voor een betaalbaar prijs

Zo maak je zelf je schoorsteen schoon

Parkmachines van topkwaliteit