2Binsite Artikel Website
Image default
Woningen

Tips om een huis te verkopen dat in slechte staat is

Vrijwel iedereen komt op een gegeven moment in zijn of haar leven wel in een moment terecht dat je het nodig vindt om je huis te verkopen. Dit kan talloze verschillende redenen hebben. Het is echter niet in ieder geval zo dat het huis dat verkocht moet worden nog in goede staat is. Ook dan wil je natuurlijk je huis zo goed mogelijk verkopen. Hieronder vindt je enkele tips om een huis te verkopen dat in slechte staat verkeerd.

Netjes maken

De eerste indruk die een potentiële koper krijgt als hij of zij het huis inloopt is erg belangrijk. Zorg dat ondanks dat je huis in slechte staat verkeerd, jet het van binnen zo netjes mogelijk maakt. Zorg dat alles opgeruimd is en maak indien mogelijk de woning grondig schoon. Zo kun je alsnog zorgen dat het relatief goed oogt en dat de eventuele koper niet direct afgeknapt is.

Gebruik de hulp van professionals

Vastgoed en dus het kopen en verkopen van huizen is een vak apart. Zorg daarom dat als je je huis goed wilt verkopen ondanks dat deze in slechte staat verkeerd, je de hulp van een specialist hebt. Bagro Vastgoed kan je hierbij voorzien van de nodige hulp. Een vastgoedspecialist met een bak aan ervaring en alle nodige kennis kan ervoor zorgen dat je woning alsnog goed op de markt wordt gezet. De kans dat je je huis alsnog goed verkoopt als je de hulp van bijvoorbeeld Bagro Vastgoed inschakelt is behoorlijk groot.

Verbouw het een en ander

Als je huis er echt zodanig slecht aan toe is dat je bang bent dat het een stuk meer kan opleveren als je het een en ander opknapt, bereken dan of dit het waard is. Een verbouwing realiseren kost geld. Ga voor jezelf na of je verlies zult maken als je een verbouwing realiseert, of dat je het bedrag er juist uit zult halen bij het verkopen doordat de woning er gewoon een stuk netter en beter uitziet. Weeg voor jezelf af wat kostbaarder is, het geld en de tijd die in de verbouwing gaan zitten of het voor een goede prijs verkopen van je huis.

Gerelateerde artikelen

De voor- en nadelen van een verkoopmakelaar in Amsterdam

Spannend! Ik ga mijn eerste huis kopen in Amersfoort!

Meubels om buiten van te genieten