• Tijdelijk werken in Nederland als buitenlander

  Veel mensen komen tijdelijk werken in Nederland als buitenlander. Dit kan voor relatief korte tijd zijn, maar ook voor een langere periode. In beide gevallen is het belangrijk dat de werknemer een zorgverzekering afsluit. Een basisverzekering is verplicht, zelfs als de werknemer al verzekerd is in het land van herkomst. Een zorgverzekering kan pas worden afgesloten na inschrijving bij de gemeente. Er wordt dan een BSN nummer verstrekt, waarmee een zorgverzekering kan worden aangevraagd. Dit is een van de vele dingen die moeten gebeuren wanneer iemand vanuit het buitenland verhuisd naar Nederland. Daarom zijn we bij HollandZorg van mening dat het afsluiten van een zorgverzekering niet te lastig moet zijn.

  Zorgverzekering arbeidsmigranten van HollandZorg

  HollandZorg heeft een zorgverzekering voor arbeidsmigranten, speciaal voor iedereen die komt wonen en werken in Nederland. Met het samenstellen van deze verzekering hebben we rekening gehouden met de situatie van werknemers uit het buitenland. Zo is er vaak een taalbarrière. Daarom hebben we onze “Mijn HollandZorg” hierop aangepast. Deze wordt aangeboden in verschillende talen. Het afsluiten en opzeggen van de zorgverzekering is ook zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Zelfs tijdelijk stopzetten van de verzekering is mogelijk. Dit is handig als een werknemer tijdelijk het land verlaat.

  Voordelen voor werkgevers

  Ook aan werkgevers die arbeidsmigranten in dienst hebben, heeft HollandZorg gedacht. Als werkgever heeft u inzicht in de polisadministratie van uw buitenlandse werknemers, via het werkgeversportaal. Hier kunt u eventueel ook aanpassingen doen en andere zaken regelen rondom de zorgverzekering van uw werknemers. U kunt zelf een zorgverzekering afsluiten voor uw werknemers en zo nodig ook zorgtoeslag aanvragen als zij hier recht op hebben. Wilt u weten wat HollandZorg nog meer biedt, neem dan contact op. Wij helpen u graag verder.

  https://www.hollandzorg.com/nl

  Categories: Zorg

  Tags: ,

  Comments are currently closed.