• Thuis oefenen voor groep 6

  2binsite

   

  Heb jij een kind in groep 6? Grote kans dat jouw kind, net als veel andere kinderen, ervaart dat het allemaal wat pittiger en moeilijker wordt. Er wordt in groep 6 aardig wat nieuwe stof op de kinderen afgevuurd. Niet zelden lopen kinderen in groep 6 achterstanden op omdat ze al die theorie maar moeilijk kunnen verwerken. Wil jij voorkomen dat je kind achter gaat lopen of slechter gaat scoren? Dan kan het zinvol zijn om thuis te oefenen voor groep 6. Hoe je dat doet leggen we in dit artikel uit.

   

  Oefenboeken voor groep 6

  Er zijn oefenboeken voor groep 6 beschikbaar. Deze oefenboeken bootsen de lesstof van groep 6 na en toetsen deze conform de Cito-toetsen die ook op school worden afgenomen. Het grote voordeel daarvan is dat je als ouder zeker weet dat je de juiste stof aan het behandelen bent en dat je direct ziet hoe goed jouw kind mee kan komen in die lesstof.

  Belangrijk is wel dat je de goede oefenstof neemt en niet zomaar iets aanschaft. De lesstof wordt op school regelmatig vernieuwd en ook de toetsen veranderen nogal eens van opzet.

   

  Rustig oefenen

  Ook is het belangrijk dat je je kind de tijd gunt om rustig te oefenen. Het heeft waarschijnlijk al de hele dag op school gezeten en mag daar echt wel even van bijkomen. Een half uurtje tot drie kwartier oefenen zou op een dag toereikend mogen zijn. Doe niet meer dan 2 taken, maar houd het liever nog bij 1 taak per dag. Op die manier wordt een kind niet overvraagd en kan het een beroep doen om de kennis, zonder dat alles weg zal zakken en er een frustratie zal ontstaan. 

   

  Overleg met de leerkracht

  Is er ergens uitval? Overleg dan altijd met de leerkracht wat je het beste kunt doen. Het lijkt soms makkelijk om wat extra oefenstof te doen, maar dan moet je wel precies weten waar een kind gebleven is. Niet alle ouders weten dat. De leerkracht op school heeft dat waarschijnlijk wel duidelijk op zijn of haar radar en kan dan ook prima adviseren. Misschien kun je zelfs samen met de leerkracht een mooi oefenplan opstellen om je kind bij te laten werken.

   

  Conclusie

  Het kan voor sommige kinderen helpen om thuis extra te oefenen voor school. Het is belangrijk om dan goed oefenmateriaal in huis te halen en bij voorkeur met de leerkracht te overleggen.

  Categories: Onderwijs

  Tags:

  Comments are currently closed.