• Tent uitkiezen waar moet ik op letten?

  2binsite

  Het kiezen van een goede kampeertent kan best lastig zijn. Er zijn ontzettend veel verschillende vormen en maten. Wij gaan jou helpen om de juiste keuze te maken. Trek je graag rond en blijf je niet lang op één plek staan? Of blijf je liever voor een lange tijd op één plek staan. Bedenk vooraf wat voor kampeerder je bent als je een tent koopt.

  Langer op één plek

  Grote familietenten zijn vooral geschikt voor autovakanties en voor als u een tijd lang op éen camping blijft staan. Let bij de aanschaf van een tent goed op hoe groot de binnenruimte is. Als je grote luchtbedden hebt, moet je meer ruimte rekenen. Meestal wordt dit krap gemeten en blijkt een 4 persoonstent in de praktijk meer een 2 persoonstent. Familietenten zijn ruim en vaak voorzien van meerdere slaapcompartimenten. U kunt dan gerust een tent met stahoogte en een ruime leefruimte kiezen. Gaat u met de auto, dan mag de tent best wat groter en zwaarder zijn.

  Snel weer op pad

  Dan loont het om je te richten op tenten van polykatoen of polyester. Als je met de fiets op pad gaat, heb je een zeer lichte en compacte tent van polyester nodig. Polyestertenten zijn namelijk lichter en drogen sneller op. Dit is ideaal wanneer je vaak en snel moet verkassen. Maar een tent moet uiteraard ook kwalitatief goed genoeg zijn voor je tocht en je plannen op langere termijn. Je kan vrij makkelijk tenten vinden die een stuk minder wegen. Sommige 1-persoonstenten wegen minder dan 1 kg! Bij een rugzaktocht is elke kilogram die je minder meedraagt belangrijk.

  Grondzeil

  Bij een drassige ondergrond is een grondzeil geen overbodige luxe. Een grondzeil kan onder de tent worden gelegd. Ook is een grondzeil vocht- en schimmelbestendig. Ook zorgt een zeil ervoor dat de onderkant van jouw tent netjes blijft. 

  Kortom, als je vooraf weet wat je zoekt en waar je op moet letten maak je altijd de juiste keuze.

  Categories: Vakantie

  Comments are currently closed.