• Sluit je woning goed af

  Het is jammer maar waar. Helaas is het landelijke inbraakcijfer dit jaar sinds een lange tijd weer gestegen. De oorzaak hiervan is nog onbekend. In het najaar vinden volgens de cijfers de meeste inbraken plaats. Niemand wil natuurlijk thuiskomen om vervolgens een ravage aantreffen. Een inbraak kan verschillende gevolgen hebben. De dief kan er bijvoorbeeld van door zijn gegaan met persoonlijke en waardevolle bezittingen. Het kan ook zijn de slachtoffers van een inbraak psychische problemen krijgen door de schrik. Dit is misschien nog wel erger. Waar het op neer komt is dat niemand een inbraak fijn vind. Probeer dit dan ook ten alle tijden te voorkomen. Dit heb je zelf in de hand! Hier volgen een aantal tips om inbraak te voorkomen.

   

  1. Meld het!

   

  Toch ingebroken? Meld dit dan direct of in ieder geval zo snel mogelijk. Doe dit bij je verzekeraar. Probeer alle gestolen spullen door te geven om zo gezamenlijk tot een oplossing te komen.

   

  1. Bel de politie

   

  Wanneer je een inbraak ontdekt moet je meteen de politie bellen. Maak het werk van de politie makkelijk door alvast bewijzen en andere relevante zaken klaar te hebben.

   

  1. Voorkom de inbraak

   

  Zorg ervoor dat alle deuren en ramen gesloten zijn wanneer je de woning verlaat. Het is ook geen slecht idee om de sloten van tijd tot tijd te laten vervangen

   

   

   

   

   

   

  Draadloos alarm tegenover ‘normaal’ alarm

   

   

  Met alle innovaties in de technische sector is het bijna vanzelfsprekend dat er ook steeds nieuwe alarmsystemen op de markt komen. Dit is bij het draadloos alarmsysteem dan ook het geval. Wat is het voordeel van een draadloos alarmsysteem tegenover een ‘ouderwets’ systeem? De naam verklapt het in principe al. Je hebt minder werk met het leggen en verwerken van allerlei kabels en dergelijke. Beide systemen zijn qua kwaliteit en functionaliteit gelijk aan elkaar. Het zou volgens men eenvoudig zijn om een draadloos alarm met radio apparatuur te storen. Dit is echter niet makkelijk. Fabrikanten beveiligen deze systemen erg goed tegen dit soort zaken. Door deze voorzorgsmaatregelen te nemen voorkom je dat inbrekers zomaar je woning binnenkomen.

  https://www.stopdedief.be/alarmsysteem/draadloos-alarmsysteem/

  Categories: Bedrijven

  Tags: ,

  Comments are currently closed.