• Salarisadministratie uitbesteden – Wat zijn de 3 belangrijkste voordelen?

  Als zelfstandige zal je het wel weten, overal komt administratie aan te pas. Verkoop je iets, dan moet je dat noteren in je administratie. Koop je iets aan, dan moet je de factuur in de juiste map plaatsen. Betaal je personeel uit, ja ook dan moet je daar een correcte administratie van bijhouden. 

  Tijdsbesparing

  Denk er eens over na; hoeveel tijd ben je als ondernemer tegenwoordig niet kwijt aan het invullen van je administratie. Sta er maar niet te lang bij stil, want het getal dat je uitkomt zou vrij deprimerend kunnen overkomen. Heel wat ondernemers zijn 50% van hun tijd, of meer kwijt aan het opmaken en bijwerken van hun administratie. Uiteindelijk blijft er op die manier weinig tijd over om je bezig te houden met de core business van je bedrijf. Hoe kan je dan een strategisch plan ontwikkelen om in de toekomst nog te groeien, als je op dit moment nog maar net je papierwerk klaarkrijgt. 

  Professionaliteit en expertise

  Niet alleen voor jou kan het nuttig zijn om je salarisadministratie uit te besteden. Ook voor je werknemers levert dit heel wat voordelen op. Stel dat ze bijvoorbeeld een vraag hebben over de documenten, of ze hebben advies nodig met betrekking tot hun salaris, dan kunnen ze ten minste terecht bij een professioneel bedrijf. Jij zal op veel vragen waarschijnlijk het antwoord niet weten. Dat zorgt ervoor dat je zelf weer extra zoekwerk moet verrichten en dat je je medewerkers misschien een onvolledig antwoord geeft.

  Mis geen subsidies en maak geen fouten

  Iedereen weet wel dat hij als ondernemer veel belastingen moet betalen. Toch is het zo dat de overheid om bepaalde redenen subsidies voorziet. Ook met betrekking tot je personeel, kan het zijn dat jij recht hebt op een subsidie. Aangezien de sociale wetgeving zo vaak verandert, is het niet altijd mogelijk om goed op de hoogte te blijven als ondernemer. Je wil natuurlijk maar al te graag vermijden dat je subsidies misloopt, of dat je moet bijbetalen omdat je administratie niet wettelijk in orde is. Laat nu je salarisadministratie uitbesteden bij Actium.nl. 

  Categories: Financieel

  Comments are currently closed.