• Responsive webdesign

  Responsive webdesign

  Wij van www.theinternetone.nl kunnen maar een ding zeggen: responsive webdesign is een hot item. De term is in 2010 bedacht door Ethan Marcotte op de weblog A List Apart. Hij kwam erop toen hij inzag dat steeds meer commercieel ingestelde bedrijven overstapten op een website die voor alle elektronische apparaten, die gebruik maken van het internet, toegankelijk is. Het was in die tijd namelijk zo dat de smartphone net op de markt was. Het is een apparaat dat tegenwoordig niet meer weg te denken is uit ons straatbeeld. Destijds werd het nog niet zo veel gebruikt, we hebben het over de jaren nul, omdat het apparaatje nog erg duur was, er nog niet zoveel apps op de markt waren en omdat het internet in de vorm van Wi-Fi nog erg traag was. Was je toch een gelukkige man of vrouw en had je er toen al eentje? Dan weet je ongetwijfeld nog erg goed dat er nog maar weinig aan responsive webdesign werd gedaan. Sites laden op je beeldscherm duurde lang maar dat was nog niet eens het grootste probleem. De sites werden geladen alsof het voor een beeldscherm van een personal computer of een laptop was bestemd. De site herkende toen nog niet dat we hier te maken hadden met een scherm van miniformaat. Veel te klein om de site in haar volle glorie te tonen. Het scrollen was dus iets waar veel tijd in ging zitten en het was vaak nog niet mogelijk om het scherm te minimaliseren zodat het een stuk overzichtelijker kon worden gemaakt. Toen bedrijven dit doorkregen gingen ze steeds vaker op zoek naar oplossingen voor dit probleem. Niet veel later dan de smartphone kwam er namelijk ook nog eens een tussenvorm op de markt die het ook erg goed ging doen bij het grote publiek: de tablet. Ook hiervoor was de zoektocht naar responsive webdesign in volle gang, zeker toen bleek dat ook dit formaat scherm enorm veel mensen ging bereiken.

  Handige responsive webdesign

  Nu hebben we nog steeds niet uitgelegd wat responsive webdesign nu precies is, maar wellicht dat je het al tussen de regels doorlas. Responsive webdesign houdt in dat er op zoek wordt gegaan naar een manier waardoor de website van een bedrijf voor alle elektronische apparaten overzichtelijk, eenvoudig en doeltreffend kan worden weergegeven. Een laptop of beeldscherm schiet niets op met kleine lettertjes en een site die alleen werkt met behulp van touchscreen, terwijl dat voor de tablet en de smartphone wel geldt. Daarnaast is het voor een smartphone en een tablet veel handiger om met apps te werken. Natuurlijk kan je nog altijd via een browser op de site van een bedrijf terecht, maar als je een speciale app laat ontwikkelen, en bij ons ben je daarvoor aan het goede adres, dan is het nog gemakkelijker voor gebruikers om toegang te krijgen tot de website. Dit is namelijk een stuk interactiever en men zou eenvoudig allerlei informatie kunnen opzoeken met behulp van de app. Als je een webwinkel laat bouwen op je site, dan kan je die webwinkel ook nog eens implementeren in de app. En zo slaat u vele vliegen in een klap. Dat is wat responsive webdesign allemaal inhoud. Je zult dus wel begrijpen dat veel bedrijven aan responsive webdesign doen, of dit uitbesteden aan een gerenommeerd bedrijf zoals de onze. Wij kunnen de site namelijk volledig herbouwen zodat het voor elk scherm een overzichtelijk geheel zal geven. Als u nu geïnteresseerd bent geraakt in responsive webdesign, dan kunt u eenvoudig met ons in contact komen. Gaat u even naar bovengenoemde site en vul het contactformulier in. Wij laten u dan direct weten wat wij voor u kunnen betekenen.

  Sites op juiste schaalniveau

  De afmetingen spelen een grote rol bij responsive webdesign. Er zijn bepaalde grenzen waarbinnen het verstandig is om te blijven qua schermformaat. De mannen en vrouwen die bij ons in het responsive webdesign team zitten weten dat als geen ander en willen graag voor jouw site aan responsive webdesign doen. Zo profiteer je snel van een grote klandizie omdat je gemakkelijker te vinden zult zijn op alle elektronische apparatuur. Ook voor andere internetvernuftigheden zijn wij te paaien. Zo kunnen wij naast responsive webdesign onder andere het volgende voor jou betekenen:

  • We kunnen je eerste website maken maar we kunnen hem ook renoveren. Jij geeft door wat je wensen zijn en we creëren een prachtige site daaromheen. Wees verstandig en kies voor het totaalpakket aan mogelijkheden. Dat betekent inclusief responsive webdesign en zoekmachine optimalisatie. Een webshop erbij en het zal zeker gaan lonen.
  • We doen dan ook zeker aan zoekmachine optimalisatie. Dat kan op diverse manier waaronder door het schrijven seo teksten of door linkbuilding. Wij beheren alle kneepjes van het vak tot in precisie zodat u in no time hoog in Google terecht zult komen als er op de juiste sleutelwoorden wordt gezocht.
  • Ook doen wij aan internet marketing, dat is de manier om erachter te komen waar je de meeste winst mee kunt behalen.

  Je leest het, naast responsive webdesign doen wij dus nog veel meer. Hopelijk hebben we je ervan te weten overtuigen dat je zeker de vruchten zal kunnen plukken als je met ons zaken wilt doen. Wij zitten er in ieder geval al klaar voor. Responsive webdesign is de manier om het je klanten makkelijker te maken, dus wacht niet te lang en wees de concurrentie voor.

  http://www.theinternetone.nl/wat-is-responsive-webdesign/

  Categories: Internet

  Tags:

  Comments are currently closed.