2Binsite Artikel Website
Image default
Gezondheid

Past mijn pijn het beste bij een fysio of een manueel therapeut?

Fysiotherapeut Nijmegen is gespecialiseerd in zowel manuele therapie als andere vormen van fysiotherapie. We staan klaar om u te helpen met een gepersonaliseerd en effectief behandelplan. Regelmatig maken wij persoonlijke behandelplannen voor onder andere rugpijn, schouderpijn, artritis, tenniselleboog, verstuikte enkel of lichamelijk letsel na een ongeluk.

Fysiotherapie en manuele therapie zijn termen die verwarring kunnen veroorzaken. Manuele therapie is een onderdeel van fysiotherapie. Dat betekent dat alle manuele therapie valt onder fysiotherapie, maar niet alle vormen van fysiotherapie vallen onder manuele therapie. Hoe weet u of u manuele therapie nodig heeft, of een andere vorm van fysiotherapie? Fysiotherapeut Nijmegen helpt u daar graag bij verder. Hieronder leggen wij precies uit wat manuele therapie inhoudt vergeleken met fysiotherapie.

 

Manuele therapie Nijmegen

Het belangrijkste aspect van manuele therapie is dat fysiotherapeuten bij deze vorm van therapie hun handen gebruiken om de patiënt te behandelen. Manuele Therapie Nijmegen kan bestaan uit verscheidene behandelingen:

  • Gewrichtsmobilisatie en manipulatie (het bewegen van gewrichten in bepaalde richtingen en met verschillende snelheden);
  • Het oprekken van spieren;
  • Passieve bewegingen van het probleemgebied;
  • Het lichaamsdeel van de patiënt laten bewegen tegen de weerstand van de therapeut in;
  • De therapeut bekijkt welke technieken het beste resultaat zullen opleveren bij specifieke lichaamsdelen. Op deze manier zal de mobiliteit en functie van weefsels en spieren herstellen.

 

Fysiotherapie

Fysiotherapie in zijn geheel bevat daarentegen behandelvormen waarbij de therapeut niet zijn handen gebruikt, zoals het assisteren van patiënten bij het gebruik van fitness apparaten voor lichamelijk herstel. Een dergelijke behandelmethode is vooral gewenst bij het versterken van uw aangetaste lichaamsdelen. Met behulp van rekoefeningen en krachttraining versterkt u het probleemgebied en voorkomt u nieuw letsel.

 

Fysiotherapeut Nijmegen

Het grootste verschil tussen manuele therapie en andere vormen van fysiotherapie is dat de therapeut met het gebruik van manuele therapie de oorzaak van pijn kan lokaliseren. Onze fysiotherapeuten zijn getraind in de technieken van manuele therapie en kunnen hun handen gebruiken om het specifieke weefsel of gewricht te lokaliseren dat uw pijn veroorzaakt. Manuele therapie is daarom heel nuttig om uw probleem exact te identificeren en daarmee een sneller herstel te bereiken. In de meeste gevallen is manuele therapie een cruciaal onderdeel van uw behandelplan. Zonder de hulp van een manueel fysiotherapeut zult u nooit weten of u uw blessure sneller of beter had kunnen overwinnen. Het valt te vergelijken met de olie vervangen in uw auto. Zonder de oliefiltersleutel om het filter te vervangen zult u wel nieuwe olie hebben, maar het duurt een stuk langer en het is ook veel lastiger.

Vaak wordt Manuele Therapie Nijmegen gecombineerd met andere vormen van fysiotherapie. Om er achter te komen wat de beste behandelwijze is voor u, maakt u gerust een afspraak en dan bespreken wij de opties met u.

https://fysioneerbosch.nl/

Gerelateerde artikelen

Wat is de Invisalign beugel voor volwassenen eigenlijk?

De voordelen van een eigen spa

Hoe verminder ik donkere vlekken op mijn lichaam?