• Ondernemer en een huurgeschil, dit kun je eraan doen

  2binsite

  Je bent ondernemer en huurt een eigen bedrijfsruimte of pand. In veel gevallen gaat dit goed, maar je kunt ook ineens een huurgeschil krijgen. Je kunt dan met verschillende conflicten te maken krijgen, zoals een huurprijsverhoging, renovatie van het pand of gebreken. Gelukkig is hier wat aan te doen.

  Verschillende soorten huurgeschillen

  Er zijn verschillende soorten geschillen waar je als verhuurder mee te maken kunt krijgen.

  Huurverhoging

  Een verhuurder wil de overeengekomen huurprijs verhogen. Dit kan echter niet zomaar doorgevoerd worden. Wilt u een prijsstijging voorkomen of verlagen? Bekijk dan uw rechten via huurrecht bedrijfsruimte RechtNet Advocaten en schakel eventueel een advocaat in, om de verhoging te voorkomen.

  Gebreken aan de verhuurde ruimte

  Je zal niet de eerste en zeker niet de laatste zijn bij wie er gebreken aan de verhuurde ruimte geconstateerd worden. Dit wil je natuurlijk zo snel mogelijk oplossen. Schrijf daarom allereerst de verhuurder aan. Komen jullie er samen niet uit? Dan kun je later de verhuurder altijd nog juridisch dagvaarden bij de rechter.

  Renovatie

  Jouw verhuurder wil de ruimte of het pand renoveren en als resultaat moet het pand tijdelijk gesloten worden. Een ander resultaat, of beter gezegd: een andere hindernis, kan zijn dat een belangrijke in- of uitgang geblokkeerd wordt door de renovatiewerkzaamheden. Ook hiervoor kun je een advocaat inschakelen.

  Indeplaatsstelling bij overname

  Je bezit een winkelpand of horecagelegenheid en wilt de huurrechten over laten nemen vanwege een overname door een koper van de zaak. Iedereen werkt mee, behalve de verhuurder. Dan is een advocaat in staat om de indeplaatsstelling te realiseren.

  Neem contact op met een advocaat

  Wil je advies over een een juridisch conflict over jouw huurrecht of een ander geschil zoals een consumenten- of arbeidsgeschil, neem dan contact met een advocaat van Rechtnet.nl. Zij kunnen jou over deze thema’s adviseren en juridisch ondersteunen mocht dit nodig zijn. 

   

  Categories: Zakelijk

  Comments are currently closed.