• Mexicaanse hangmat

   

  De Mexicaanse hangmat blijft voor mij de ideale hangmat. Ik lig alleen maar in dit type hangmat. Een fantastisch ligcomfort, heerlijk luchtig, snel droog als die eens nat is geworden en bovendien een lust voor het oog.

   

  Wat maakt de Mexicaanse hangmat zo comfortabel? Het simpele feit dat die geweven is en daarom optimaal de vorm van je lichaam aanneemt en je daardoor maximaal ondersteunt. De hangmat is geweven maar de weefstructuur is zo fijnmazig dat je het verschil met een hangmat gemaakt van stof niet voelt.

   

  Doordat de hangmat geweven is kan die erg breed zijn maar toch een laag gewicht hebben en in opgevouwen toestand een klein volume innemen. De breedte van een hangmat is belangrijk omdat je in een hangmat diagonaal moet liggen en dus afhankelijk van je lengte de nodige breedte nodig hebt. Een klein volume en een laag gewicht zijn handig als je de hangmat op moet bergen of mee moet nemen, bijvoorbeeld op vakantie.

   

  De Mexicaanse hangmat wordt ook wel een nethangmat genoemd. Dit om hem te onderscheiden van de doekhangmat, die gemaakt is van een lap stof. Bekende doekhangmatten zijn de Braziliaanse hangmat en de Colombiaanse hangmat. Lees meer over de hangmat.

   

  De Mexicaanse hangmat wordt natuurlijk, zoals de naam al zegt, gemaakt in Mexico. Om meer specifiek te zijn in de provincie Yucatan. Yucatan ligt op het schiereiland dat in de toeristische brochures ook gemakshalve vaak Yucatan wordt genoemd en bekend is van badplaatsen als Cancún en Playa del Carmen.

   

  Ben je in Mexico, neem dan zeker zo’n prachtige Mexicaanse hangmat mee naar huis. Ze zijn overal te koop en vaak tegen redelijke prijzen. Kom je voorlopig niet in Mexico dan kun je natuurlijk ook bij ons terecht. Icolori is gestart in 2006 en is na ruim tien jaar een van de specialisten in Mexicaanse hangmatten in Europa. Niet alleen de reguliere typen hebben wij op grote schaal op voorraad maar ook specials als weersbestendige en kortere Mexicaanse hangmatten (voor als je wat minder ruimte hebt). Naast Mexicaanse hebben we ook andere hangmatten.

   

   

  https://www.icolori-hangmatten.nl/mexicaanse-hangmat/

  Categories: Woning en Tuin

  Tags: , ,

  Comments are currently closed.