• Let goed op als agrariër

  De bevolking van onze aarde groeit in een heel hoog tempo. Sinds het begin van de jaren vijftig is het bevolkingsaantal van onze aardbol met meer dan 140 procent gestegen. Dit is natuurlijk een bizar hoog percentage. Deze grote groei zorgt ervoor dat met name de vraag naar grondstoffen en voedsel en levensmiddelen stijgt. Er is wel een groot probleem, grondstoffen die kunnen op raken. Voedsel kan de mens gelukkig wel altijd blijven verbouwen. Het verbouwen van voedsel kost echter wel veel tijd, het is vaak absoluut niet duurzaam en het kost erg veel kostbare ruimte. Al helemaal nu er vandaag de dag steeds meer voedsel nodig is in de wereld wordt het steeds moeilijker. Het onderhouden van koeien is heel erg kostbaar. Naast voedsel voor de koeien heb je nog veel meer benodigdheden nodig. Je hebt daarnaast ook veel ruimte nodig omdat de koeien nou eenmaal moeten kunnen grazen. Ook kunnen de medische kosten erg hoog oplopen. Deze koeien dienen ook voldoende drinkwater te hebben.

   

  Vooral het houden van koeien is vrij prijzig. Meestal willen de boeren wel proberen om de kosten zo laag mogelijk te houden. Om op de korte termijn de kosten te verlagen worden er vaak kosten bespaard op het welzijn van de koeien. Dit is uiteraard helemaal niet goed voor de dieren. Zo zie je dat boeren vaak de keuze maken om de koeien minder ruimte te geven om te grazen. Soms zie je zelfs dat ze helemaal niet meer in de buitenlucht komen om te grazen en alleen in hun binnenverblijven leven. Dit zorgt voor een ongezonde leefomgeving voor de dieren. De melkproductie wordt hierdoor een stuk lager en wordt het vlees ook van een mindere kwaliteit.

   

  Gelukkig zijn er bedrijven die wel kunnen helpen en een goed plan voor de boer kunnen opzetten. Een voorbeeld van zo’n bedrijf is Wijsman. Zij willen ervoor zorgen dat alles zo duurzaam en milieuvriendelijk mogelijk verloopt op uw boerderij. Hierbij wordt ook veel zorg besteed aan de zorg van bijvoorbeeld koeien. Dat kan gaan over kleine dingen zoals alleen al een koeborstel.

   

  http://www.wijsmanhandelenadvies.nl/

  Categories: Bedrijven

  Tags: ,

  Comments are currently closed.