2Binsite Artikel Website
Image default
Woning en Tuin

Laat jouw nieuwe trapleuning op maat maken

Wanneer je gaat verbouwen, verhuizen of simpelweg op zoek bent naar een nieuwe trapleuning, kun je eenvoudig je trapleuning op maat laten maken. Bij een gespecialiseerde instantie zoals trapleuningexpert.nl gaat dit heel eenvoudig. Voor je de trap bestelt, komt een vakman je nieuwe trapleuning inmeten. Zo weet je precies hoeveel meter trapleuning je nodig hebt om jouw trap volledig te kunnen voorzien van een leuning. Dit kan ook helpen bij het inschatten van de kosten van je nieuwe trapleuning, of juist bij de keuze voor het materiaal. Natuurlijk is het uiteindelijke doel het belangrijkste: een perfect passende trapleuning voor bij jouw trap.

 

Maak je trapleuning volledig naar jouw wensen

Tijdens het inmeten en op maat laten maken van jouw nieuwe trapleuning kun je vaak nog inspraak uitoefenen op het eindproduct. Daar waar je bij een standaard trapleuning minder te zeggen hebt, kun je hier nog meer je eigen smaak naar voren laten komen in de trapleuning. Kies in eerste instantie uit de vele materialen en vormen die je standaard worden aangeboden. Vervolgens kun je goed gaan nadenken over de details. Zo kun je de trapleuning op maat laten maken als je een knikje of draai in je trap hebt zitten. Je kunt dan kiezen voor losse delen van de trapleuning, of deze mooi in elkaar over laten lopen. Misschien wil je wel een van kleur verlopende trapleuning. Als je jouw trapleuning op maat laat maken, behoort vrijwel alles tot de mogelijkheden.

 

Waar kan ik überhaupt uit kiezen?

Tegenwoordig bestaan er veel verschillende soorten trapleuningen in allerlei materialen, kleuren en uitvoeringen. Het materiaal kan uit hout bestaan, maar ook een trapleuning van RVS of zelfs van steigerbuizen behoort tot de opties. Voor wie een houten trapleuning niet voldoende is, bestaan er zelfs boomstam-trapleuningen. De kleur voor je nieuwe leuning is afhankelijk van het materiaal dat je kiest, maar vooral RVS leent zich uitstekend voor een fris kleurtje. Voor zilvergrijs, wit of zwart kun je vrijwel overal terecht. Uniekere kleuren beginnen ook steeds meer op te komen. Ten slotte kun je de trapleuning nog in meerdere uitvoeringen bestellen. Dit is volledig afhankelijk van je eigen smaak of de inrichting van de rest van het huis. Kies bijvoorbeeld voor een ronde, vierkante, smalle of brede trapleuning.  Zo laat je de trapleuning perfect aansluiten bij de rest van je interieur.

Gerelateerde artikelen

De voordelen van een goede laminaat vloer

Schilderij ophangsysteem

Tuinposters: de nieuwste trend voor het voorjaar!