2Binsite Artikel Website
Image default
Kunst en Kitsch

Voorbeelden van graffiti kunstwerken

Graffiti kan erg mooi zijn wanneer het wordt gedaan door een professional. Zowel particulieren als bedrijven kunnen gebruik maken van graffiti om wat persoonlijkheid aan de woning of gebouw te brengen. Daarnaast kunnen ze ook goed gebruikt worden voor het maken van buitenreclame. De hoeveelheid aan ontwerpen van graffiti zijn eindeloos waardoor ieder kunstwerk uniek is. Daarnaast kunnen ze ook nog eens op veel plekken gebruikt worden. Denk bijvoorbeeld aan het plafond van een restaurant of rondom een raam.

Graffiti voor in de woning

Graffiti kan perfect gebruikt worden om de woning ermee op te vrolijken. Je kunt het bijvoorbeeld in de woonkamer of slaapkamer plaatsen om het interieur een extra persoonlijkheid te geven. Denk bijvoorbeeld aan een graffiti kunstwerk met jouw eigen naam erop en een bepaalde thema. Dit is natuurlijk ook erg leuk voor op de kinderkamer. Een eigen gepersonaliseerde kinderkamer is wel zo leuk voor de kinderen. De meeste graffiti bestaat slechts uit tekst in een unieke stijl. Er zijn echter veel mogelijkheden beschikbaar bij graffiti kunstwerken. Je kunt bijvoorbeeld een wandschildering hebben van een superhelden figuur of een kunstwerk die de omgeving van de natuur weergeeft.

Graffiti voor bedrijven

Bedrijven kunnen ook gebruik maken van graffiti voor guerrillacampagnes bijvoorbeeld. Door een kunstwerk te maken die leuk bedacht is en de aandacht van mensen trekt, kun je ervoor zorgen dat je in een korte tijd veel publiciteit krijgt. Daarnaast kun je ze ook gebruiken om de bedrijfspanden op te vrolijken. Je kunt ze bijvoorbeeld op de buitenkant van het gebouw plaatsen om het pand beter zichtbaar te maken. Maar je kunt ze ook bijvoorbeeld in de kantine plaatsen om de sfeer wat op te vrolijken.

Optische illusies

Een erg leuke manier om graffiti kunstwerken te maken kan gedaan worden met optische illusies. Dit soort kunstwerken maken gebruik van illusies waarmee onmogelijke dingen net echt lijken. Denk bijvoorbeeld aan een muur met een gat erin die leidt naar de jungle. Als het gaat om optische illusies zijn de mogelijkheden ook eindeloos.

Kleurrijke kunstwerken

Kleurrijke kunstwerken kunnen zorgen voor veel impact. Door de verschillende kleuren zal het kunstwerk zeker de aandacht trekken. Door dit soort kunstwerken kun je ervoor zorgen dat onmogelijke voorwerpen net echt lijken. Denk bijvoorbeeld aan een muurschildering die de natuur weergeeft. Deze kunstwerken zullen gegarandeerd het interieur van het gebouw complementeren.

Gerelateerde artikelen

Zelf graffiti leren spuiten doe je zo

Het Begin: Tatau in Samoa

Tips tegen eenzaamheid na verlies

Poul Pava opent exclusieve kunstwebshop in Europa

Een kunstprint kopen voor in je woning?

Leuk: schilderen op nummer bloemen